Medicii argeșeni se întorc acasă
După ce în ultimii ani am asistat neputincioși la un adevărat exod al cadrelor medicale, acestea preferând salariile de mii de euro din alte țări europene și dotările de ultimă generație, de aproape un an medicii şi asistentele au început să revină în țară. 
Fenomenul se datorează - deloc surprinzător - creșterilor salariale din domeniul sănătații, la acest moment cadrele medicale câștigând salarii mai mult decât decente. Astfel, în ultimele luni, și la Spitalul Județean de Urgență Argeș au început să se întoarcă medici de valoare, dar și foarte mulţi asistenți medicali. Aşa se face că unele secții au ajuns să aibă mari probleme din cauza deficitului de personal, cum este, spre exemplu, cazul Neurologiei, care rămăsese cu un singur medic şi care acum are trei specialiști, printre ei numărându-se şi cunoscutul George Mihalache, întors din Marea Britanie, unde a fost plecat să lucreze. El nu este însă singurul medic specialist plecat peste hotare pentru un salariu mai bun şi care se întoarce acasă, după cum ne-a declarat Adriana Molfea, managerul Spitalului Judeţean Argeş: „În ultima perioadă, ne bucurăm să vedem că ni se întorc medicii şi asistenţii plecaţi în străinătate. Au revenit din Anglia trei medici, pe ORL, Neonatologie şi Neurochirurgie, iar din Franţa ni s-a întors un specialist pe Dermatologie. De asemenea, sunt din ce în ce mai mulţi asistenţi medicali care preferă acum să renunţe la joburile din Anglia, Germania, Italia pentru a reveni la noi, pe secţii precum ATI sau UPU”, a precizat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă. 
Medicilor întorşi din străinătate li se adaugă şi cei care vin din sistemul privat, cum este şi cazul urologului Flavius Băjan, care în ultimii ani a profesat la Muntenia Hospital. De asemenea, conducerea spitalului este în discuţii şi cu alţi medici specialişti plecaţi peste graniţe, pe care încearcă să-i convingă să revină la cea mai mare unitate medicală din judeţ.