NEWS! Doctorița Anca Alexandrescu va fi reîncarcerată!

Update 19 noiembrie

Magistrații au decis ca Anca Alexandrescu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș și fostă șefă a DSP Argeș, să fie reîncarcerată, în această seară, la Penitenciarul Craiova, după ce  Înalta Curte de Casație si Justiție i-a respins recursul. Reamintim că aceasta a fost lăsată în libertate în urmă cu o lună.


„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpata Alexandrescu Anca Elena împotriva deciziei penale nr. 467/A din 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016. Obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronun?ată în ?edin?ă publică, azi, 19 noiembrie 2019”, se arată în decizie.
 

UPDATE 9 octombrie:

Astăzi, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât ca Anca Alexandrescu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș și fostă șefă a DSP Argeș, să fie pusă în libertate. Aceștia au admis suspendarea executării pedepsei de trei ani și jumătate de închisoare.

Miercuri, 15 mai, judecătorii au hotărât ca Anca Alexandrescu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș și fostă șefă a DSP Argeș să fie condamnată la închisoare cu executare.

Aceasta a primit 3 ani și 6 luni de închisoare. Problemele penale ale doctoritei care detinea si un lant farmaceutic au inceput inca de cand era sefa a DSP. Pe de-o parte a fost acuzata de catre DNA ca, impreuna cu sotul sau, Sandel Alexandrescu au oferit mită 5000 de euro preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Daniel Boda, pentru ca acesta să le restituie o autorizaţie de distribuţie a medicamentelor suspendată în urma unui control care a avut loc la farmacia soţului.


Pe de alta parte, in alt dosar, a fost  acuzată că, împreună cu trei foste angajate ale farmaciei pe care a deţinut-o în comuna Călineşti, a prescris şi decontat în 2009 nu mai puţin de 400 de reţete fictive dintre care câteva zeci erau pe numele unor pacienţi morţi.

Daca intr-una dintre spete, doctorita a scapat cu suspendarea pedepsei, sotul acesteia a facut o perioada inchisoare. In cazul de fata, sentinta de azi a venit decisiv si in ceea ce o priveste pe Anca Alexandrescu: executare 3 ani și 6 luni.

S-a predat Politiei pentru realizarea formalitatilor de incarcerare.

„În această seară, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe o femeie de 48 de ani din Pitești, condamnata la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune. Femeia a fost încarcerată”, transmit oamenii legii.