Meciurile echipei naţionale - proiectate live la Grădina de Vară

În urmă cu câteva săptămâni, administraţia judeţeană a finalizat lucrările de reabilitare a Grădinii de Vară, acest obiectiv fiind extrem de important în trecut pentru viaţa culturală a municipiului Piteşti şi a judeţului. Astfel, în urma unei investiţii de câteva miliarde de lei vechi, acest spaţiu destinat evenimentelor în aer liber a fost repus în funcţiune, în această perioadă găzduind aproape în fiecare seară proiecţii ale celor mai bune filme româneşti. Conducerea Consiliului Judeţean a venit cu o nouă propunere, iar pe data de 7 septembrie, la Grădina de Vară, va rula live meciul de fotbal al echipei naţionale a României împotriva reprezentativei Muntenegrului, partidă contând pentru calificarea la Campionatul European de fotbal din 2020. Odată cu această iniţiativă, reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş sunt siguri că vor umple cele peste 600 de locuri pe care le are Grădina de Vară.

# În fiecare seară, filme românești!

Și în săptămâna 27 august – 2 septembrie, cinefilii argeșeni sunt așteptați la Grădina de Vară, în spatele Bibliotecii „Dinicu Golescu” din municipiul Pitești, la vizionarea seriei de filme românești, în cadrul proiectului „Un secol de cinema românesc”, proiect derulat de Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș, în parteneriat cu DACIN SARA și Compania Națională de Cinematografie. Intrarea este gratuită, accesul publicului fiind de la ora 20.30, iar ora de difuzare a filmelor este 21.00.

# Luni, 27 august – „Marfa și banii” - regizor Cristi Puiu

# Marți, 28 august – „Occident” - regizor Cristian Mungiu

# Miercuri, 29 august – „A fost sau n-a fost?” - regizor Corneliu Porumboiu

# Joi, 30 august – „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” - regizor Cătălin Mitulescu

# Vineri, 31 august - „Oamenii mari care au făcut România Mare - Iuliu Maniu - creatorul de istorie”, realizator Lucia Hossu Longin

# Sâmbătă, 1 septembrie - „Oamenii mari care au făcut România Mare - Ferdinand I - Întregitorul”, realizator Lucia Hossu Longin

# Duminică, 2 septembrie - „Oamenii mari care au făcut România Mare - Samoilă Mârza - fotograful Unirii”, realizator Lucia Hossu Longin.