Măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19! Verificările continuă!

Dintr-un comunicat de presă aflăm faptul că în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020,  acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.  

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 487 de  persoane si 76 societati comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au  legitimate 333 de persoane,  precum si 211 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate  25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1 000 de lei.

Totodata, în urma acțiunilor de control efectuate de  jandarmi, a fost aplicat un avertisment unei persoane care nu a purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat  16  societăți comerciale și 221 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 20 au fost surprinse nerespectand masurile de protecție individuală în spații închise.  Reprezentanții ISU Argeș  au aplicat o amnedă în valoare de 500 de lei și 19 avertismente.

Instituția Prefctului Argeș transmite următoarele:

- RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă
- EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă
- RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!
- PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

De asemenea la linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.