Măsuri speciale pentru argeşenii întorşi acasă la Coşeşti şi Mălureni

Măsuri speciale pentru argeşenii întorşi acasă la Coşeşti şi Mălureni


Pe principiul paza bună trece primejdia rea, la Coşeşti, primarul Nicolae Pană a dispus nu numai supravegherea peresoanelor intrate în izolare la recomandarea specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică, ci a tuturor celor care s-au întors zilele acestea din străinătate, indiferent de ţările din care aceştia au venit, cu sau fără risc: 

„Avem persoane în izolare la domiciliu și îi supraveghem în permanență cu poliția și cu echipe comune. Iniţial, am avut două cazuri de izolare, iar săptămâna trecută s-a înregistrat al treilea caz. Noi am fost prevăzători și avem niște echipe formate care ţin legătura cu oamenii. Totdeauna suntem în contact cu cetățenii, să primim informații de la cei care sosesc. Chiar şi înainte ca anumite ţări să fie declarate zone roşii sau galbene, noi am început să îi monitorizăm pe toţi cei întorşi din străinătate, am făcut procese-verbale la fața locului, la domiciliu, cu poliția, poliția le-a transmis Direcției de Sănătate Publică, conform procedurilor. Persoanele aflate în izolare au înțeles situaţia, după ce le-am explicat că este spre binele familiilor lor, că pot fi purtători ai virusului şi îi pot contamina pe cei dragi. În clipa de faţă, avem situația sub control şi sperăm ca aşa să rămână şi în continuare”, a spus edilul din Coşeşti.

 

La rândul său, Florian Bucălie, primarul din Mălureni, comună cu mulţi locuitori plecaţi peste hotare, are sub supraveghere mai multe persoane aflate în izolare, dar şi care au fost nevoite să intre în izolare:

„Am exact 100 persoane care au venit din afară, iar 8 dintre ei, șoferi pe tir care au venit din Franța, au intrat în carantină. Deocamdată, nu sunt probleme de niciun fel. La primărie, oamenii nu mai au de ce veni, până la 1 mai din casă să nu iasă! Să ne ajute Dumnezeu!”