Măsuri luate de supermarketuri! Anunțul Kaufland și Auchan

Numărul cazurilor de coronavirus crește pe zi ce trece și în România. În acest context, pentru a evita răspândirea COVID-19, supermarketurile din țara noastră au implementat o serie de măsuri suplimentare de igienă şi dezinfecţie, pentru a spori siguranţa clienţilor şi a angajaţilor. 

Reprezentanții Kaufland au anunțat că cel puțin o dată pe oră sunt dezinfectate toate suprafeţele des utilizate de clienţi și angajați, precum şi obiectele de uz comun (cărucioarele de cumpărături, coşurile de mână, mânere, clanţe, balustrade, cântarele de la Legume-Fructe, cleştii de la brutărie, casele Express, casele de marcat în exterior şi în interior, POS-urile, mobilierul de la case şi Biroul de Informaţii, butoanele de lift, scările rulante, mesele de la Grill şi altele).

CITEȘTE ȘI ... Alertă la UPU Pitești: Șofer de tir, cu suspiciune de COVID-19, mort!

 

Totodată, toaletele din magazine şi toate spaţiile comune ale angajaţilor sunt dezinfectate în totalitate cel puţin o dată pe oră.

„În toate magazinele sunt amplasate staţii cu dezinfectant de mâini gratuit, atât în zonele pentru clienţi, cât şi la casele de marcat şi informăm constant cu privire la aceste măsuri. Toţi angajaţii noştri cunosc regulile de igienă şi îi încurajăm să le respecte. 

De asemenea, pe această cale, rugăm clienţii să păstreze distanţa de siguranţă de 1 metru, să evite cât mai mult posibil folosirea bancnotelor şi să opteze pentru plata cu cardul sau cu telefonul.

În magazine şi sediul central au fost alocate echipe responsabile de implementarea măsurilor suplimentare de igienă şi prevenţie. 

Am demarat şi un set de măsuri pentru a proteja angajaţii din birouri. De asemenea, am pus la dispoziţie şi o linie telefonică specială pentru informarea corectă şi completă a angajaţilor. Reamintim că magazinele vor continua să fie bine aprovizionate şi că produsele Kaufland pot fi comandate şi prin Glovo, serviciul online de livrări la domiciliu”, anunță reprezentanţii companiei.

Și Auchan România a luat o serie de măsuri suplimentare de prevenţie şi protecţie pentru clienţi în contextul epidemiei de coronavirus, a anunțat directorul de marketing Auchan Retail Romania, Tiberiu Dăneţiu.

CITEȘTE ȘI ... Prima pandemie de pe Planetă a avut loc în 1347 din cauza ciumei bubonice


Acesta a mai spus că lanțul de retail este în contact permanent cu autorităţile pentru a transpune toate deciziile pe teme de siguranţa sanitară.


"Suntem în contact şi coordonare permanente cu autorităţile centrale şi locale pentru a transpune imediat toate deciziile pe teme de siguranţa sanitară, în plus faţă de ce am pus deja în aplicare. Pentru că responsabilitatea aparţine fiecăruia dintre noi, am intensificat comunicarea cu clienţii noştri, plasând afişe de informare publică în cadrul magazinelor despre cum să păstreze igiena şi cum să se protejeze, conform instrucţiunilor autorităţilor, dar şi programelor interne. De asemenea, invităm clienţii să cumpere responsabil, ceea ce au nevoie pentru familiile lor, într-un mod rezonabil, nu influenţaţi de panică", a declarat Tiberiu Dăneţiu, într-un comunicat transmis de presă.