Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în Argeș

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Polițiștii argeșeni au verificat 465 de persoane și 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 331 de persoane și au fost verificate 212 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1500 de  lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  pompierii argeșeni, au fost verificate 4 societăți comerciale și  171 de  persoane fizice; dintre acestea din urmă 6 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii argeşeni , nu au fost aplicate sancțiuni.