Măsuri COVID-19 în Argeș! 1.384 de argeșeni verificați

1.384 de persoane au fost verificate de efectivele de poliție şi poliţie locală în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

CITEȘTE ȘI ... Mai mulți pensionari vor primi cei 180 de lei pentru mâncare!

    
În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat, în total, 1384 de persoane, dintre care 1152 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 133 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către persoanl și clienți. De asemenea, 249 autovehicule au fost verificate, din care 164 de mijloace de transport în comun.

Au fost organizate 31 de acțiuni punctuale (din care 28 de acțiuni independente ale polițiștilor, 1 cu lucrători I.J.J. Argeș, 1 cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală, și 1 cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 194 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.250 de lei. 

CITEȘTE ȘI ... 3 copii din Argeș - filmați lovind cu brutalitate mai mulți câini!


Ieri, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti, care au efectuat verificarea la domiciliu a persoanelor față de care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că un bărbat de 36 de ani şi o femeie de 43 de ani, nu au respectat măsura izolării la domiciliu, la întoarcerea din tări pentru care este instituită această măsură. Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, iar situaţia acestora a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Argeș - Județul cu cea mai mică incidență a cazurilor de infectare cu Covid-19


Vă rugăm să respectati efortul comun, al tuturor instituţiilor şi al societăţii, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea transmiterii virusului SARS CoV-2. Este important să conștientizăm că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, iar recomandările impuse prin norme legale, au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, de către fiecare cetățean, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Vom fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Mulţumim argeşenilor care, în marea majoritate, au înţeles să respecte recomandările autorităţilor.