Maşinile Google Street View culeg imagini din Argeş

În ultimele zile, piteştenii au putut zări pe străzile municipiului o maşină inscripţionată cu sigla Google, dotată cu un echipament în formă de glob ce ascundea mai multe camere video. Imaginile culese de pe străzile Piteşiului se vor regăsi, după prelucrarea lor, pe aplicaţia Google Maps. Aşa cum explică creatorii aplicaţiei, Street View este o reprezentare virtuală a lumii din jur pe Google Maps, alcătuită din milioane de imagini panoramice. „Prin eforturile noastre colective, le oferim oamenilor de pretutindeni posibilitatea de a explora lumea virtual.”, se mai arată pe site-ul oficial, care informează că Argeşul va fi traversat de maşinile Google Maps în intervalul iunie-septembrie.

 

Noile imagini vor fi utilizate pentru a actualiza aplicaţia, dat fiind faptul că tot timpul apar modificări de infrastructură. Fotografiile care sunt surprinse acum nu sunt încărcate imediat în aplicaţie. Acestea urmează un proces de prelucrare, în urma căreia se blurează plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor şi feţele celor care apar în poze. 
Maşina care circulă acum prin Argeş utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360 grade. Noua tehnologie permite realizarea unor imagini mai precise și de calitate. 

 


Street View a apărut în 2010 şi de atunci se actualizează constant. Serviciul nu oferă doar poze de pe străzile destinate circulaţiei rutiere, ci şi din zone inaccesibile cu maşina, cum sunt centrele pietonale sau Delta Dunării. Fotografiile din regiunile respective sunt realizate cu ajutorul unui rucsac, ce conţine echipamentul foto-video, şi pe care îl plimbă în spate o persoană. Un asemenea operator va fi întâlnit şi în Piteşti în această vară, ce va surprinde imagini la 360 grade, în timp ce merge, cu ajutorul echipamentului purtat în spate, cunoscut sub denumirea de trakker. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta