MAȘINILE ARO SE FABRICĂ ÎN CEHIA!

MAȘINILE ARO SE FABRICĂ ÎN CEHIA! Cehii vând cu 17.000 - 20.000 de euro autoturismele de teren româneşti 

Vreme de multe decenii, uzina ARO a fost sufletul economiei muscelene, mii de oameni lucrând şi trăind pe urma automobilului de teren. A venit însă privatizarea şi, aşa cum s-a întâmplat cu multe unităţi economice care au fost supuse acestui proces, ARO Câmpulung a fost închisă definitiv. Totuşi, chiar dacă nu se mai fabrică pe meleagurile României, cunoscuta maşină de teren continuă să trăiască graţie unei firme din Cehia.

Aşa se face că şi la această oră compania cehă Auto Max Czech încă mai oferă spre vânzare cunoscutul automobil românesc. Deşi, ce-i drept, nu este vorba despre o producţie de autoturisme în adevăratul sens al cuvântului, firma din oraşul Hradec Karlove fabrică maşini noi ARO asamblând piesele procurate de peste tot din lume, chiar şi din Brazilia de acolo de unde, spre exemplu, se cumpără şasiurile.

Ba, mai mult, potrivit unei declaraţii date de conducerea Auto Max Czech, firma aşteaptă finalizarea procesului dintre Crosslander şi statul român pentru a achiziţiona brandul. Până atunci însă cehii asambleză toată gama ARO, preţurile pentru maşini variind între 17.000 şi 20.000 de euro, unele dintre ele fiind chiar pe stoc. Totodată, cehii oferă o garanţie de 3 ani sau 100.000 de kilometri pentru fiecare maşină care părăseşte fabrica de la Hradec Karlove. În plus, cehii au reuşit să îmbunătăţească automobilul, din dotările existente astăzi pe maşină nelipsind servodirecţia, aerul condiţionat sau obţional încălzire suplimentară, jantele de aluminiu, proiectoarele de ceaţă, bara de protecţie, troliul şi chiar sistemul audio.

Sursa: Săptămânalul Ancheta