VIDEO! În Pitești - Marșul pentru VIAȚĂ: ”Bărbații adevărați aleg viața”

UPDATE:

 La a șaptea ediție a marșului pentru Viață și Familie, au participat aproximativ 1000 de persoane, de toate vâstele. Participanții s-au întâlnit în fața teatrului Alexandru Davila și au pornit mărșăluind, împreună cu fanfara militară,  pe direcția Piața Primăriei - Biserica Sfântul Gheorghe, unde a avut loc o slujbă de Te-Deum, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul al Argeșului și Muscelului.

Înaltpreasfințitul a atras atenția asupra importanței familiei, necesitatea protejării acesteia, dar nu în ultimul rând, le-a vorbit celor prezenți despre păcatul avortului.

Printre participanții evenimentului de la Pitești s-au numarat: preoți, profesori, elevi, studenți, dar și părinți, mulți dintre ei fiind însoțiți de copii.

Participanții, în special bărbații, au purtat pancarte cu mesajele: ”80 la suta dintre avorturi se fac la presiunea tatălui”, sau ” Bărbații adevărați nu preseaza femeile să facă avort”, sau ”Împreună pentru viată”.

Evenimentul a fost realizat în paralel și în alte orașe din țară.

 

În această după amiază a început a șaptea ediție a marșului pentru Viață și Familie.

In peste 285 de localitati din Romania si Republica Moldova vor fi organizate mitinguri sub sloganul "Ajuta Mama si Copilul! Ei depind de tine!".

CITEȘTE ȘI ... Trei argeșeni au furat dintr-o pădure privată și l-au bătut pe proprietar!


Organizatorii mitingurilor sunt Coalitia pentru familie, Asociatia Studenti pentru viata si alte organizatii non-guvernamentale, iar evenimentul beneficiaza de sustinerea Patriarhiei Romane.
"Scopul acestui mars pasnic este de a reaminti cetatenilor si liderilor nostri ca promovam si protejam familia naturala, asa cum a intemeiat-o Dumnezeu, intemeiata pe legamantul liber consimtit intre un singur barbat si o singura femeie. De asemenea promovam si protejam dreptul la viata, si dorim oprirea masacrarii zilnica a copiilor prin avort", au scris organizatorii, pe Facebook.