Mărturia unei gravide din Argeș:„Domnul doctor mi-a spus: Dacă ai venit cu fiţe, mergi la privat“

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook mărturia unei paciente gravide care a trecut prin Spitalul Municipal Curtea de Argeş, de unde a fost trimisă acasă pentru că problema ei n-a fost considerată o urgenţă. Postarea face referire la starea jalnică a cabinetului de consultaţii ginecologice din Spitalul Municipal Curtea de Argeş. 
"Această unitate sanitară a fost acreditată de ANMCS, o structură care a luat zeci de mii de euro de la acest spital pentru tone de hârtii, dar autorităţile nu au investit bani pentru creşterea calităţii actului medical! Ce femeie are curajul să se urce pe acea masă pentru consultaţii?", scrie deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook. 

CITEȘTE ȘI ... Acuzații la Spitalul de Pediatrie! Părinții unei fetițe de aproape 2 ani ...

Postarea e argumentată cu mărturia unei paciente care a apelat la serviciile medicilor de aici in seara de Revelion şi fotografiile făcute de femeie la faţa locului.
"De 2 ani de zile nu mai locuiesc în România, vin ocazional. Spre nefericirea mea, anul trecut (2019) am venit în vacanţa de iarnă acasă, însărcinată fiind în 14 săptămâni. Ghinionul meu a fost că în seara de Revelion să îmi apară pe piele o iritaţie/alergie foarte urâtă, văzând că nu se ameliorează am decis să merg la serviciul urgenţe de la Spital Municipal Curtea de Argeş. Am intrat în unitatea spitalicească, o linişte totală, ajung la urgenţe şi-mi spun problema. Dânşii fiind depăşiţi de situaţie spun că nu îşi asumă să-mi administreze ceva fiind gravidă şi mai bine merg pe secţia de ginecologie, deoarece este medic de gardă. Însoţită de o doamnă asistentă, ajung pe secţie, unde medicul era de negăsit.   Într-un sfârşit, apare medicul aparent<> (21:30), foarte ofensat mă întreabă: <>, uşor speriată, îmi spun problema, iar replica mă lasă efectiv fără cuvinte: <>. Sunt uimită, şocată, fără cuvinte, cum, pe banii noştri suntem daţi afară dintr-un spital?", se arată în mărturia pacientei.

CITEȘTE ȘI ... PITEȘTI: Schimbare importantă în zona Banat!

Relatarea femeii se încheie cu recomandarea primită la părăsirea unităţii: "Împreună, poate reuşim să schimbăm cât de puţin acest sistem bolnav. Ţin să menţionez că nu am fost înregistrată şi la plecare domnul doctor mi-a spus «Dacă ai venit cu fiţe, mergi la privat», ţinând cont că la noi în oraş la ora aceea nu există un cabinet privat deschis".

 

 

 

 


Managerul Spitalului  Municipal Curtea de Argeş: „Nu era o urgenţă. O iritaţie pe mână e o urgenţă?

 

Contactat de "Adevărul", managerul Spitalului  Municipal Curtea de Argeş a spus că nu se justifica prezentarea pacientei la UPU. „Nu era o urgenţă. O iritaţie pe mână e o urgenţă? I s-a recomandat să vină a doua, a treia zi, să fie văzută de un dermatolog. Am înţeles că n-a stat mai mult de cinci minute”, a declarat ing. Viorel  Popescu, managerul Spitalului  Municipal Curtea de Argeş.

Conducerea spitalului  spune că UPU e supraaglomerată din cauza unor pacienţi cu probleme ce nu constituie urgenţe, care preferă să vină aici, în loc să se ducă în ambulatoriu, pentru consultaţii: „Dacă vor să aibă parte de un consult rapid sună la 112, vin frumos şi intră direct. Este deja o metodă arhicunoscută”. Referitor la acuzaţiile cu privire la lipsa investiţiilor pentru creşterea calităţii actului medical, managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeş spune că numai în decembrie 2019, în unitate s-au făcut investiţii de 1,4 milioane lei.


Sursa: Adevarul.ro