Argeșeanul, cu arsuri pe  98% din suprafața corpului,  a murit!

UPDATE 30 decembrie:

După aproape două săptămâni, timp în care a fost internat pe Secția ATI a Spitalului Județean Argeș, fara sa fie primit la un spital de arși din țară, unde să poată fi tratat corespunzător,  bărbatul, cu arsuri pe 98 la sută din suprafața corpului, a murit.  
 

UPDATE:

Reamintim că în urmă cu o lună o femeie care a suferit arsuri după ce a căzut pe o plită încinsă. După ce mai multe spitale din capitală nu au preluat-o pentru că nu aveau condiții de tratament pentru arsuri grave, argeșeanca a ajuns cu elicopterul SMURD la Timișoara.

Fosta asistenta medicală e stabilă, la recuperare. A depășit etapa critica. A avut o necroza la piciorul stâng și s-a pus problema să i-l amputeze. A trecut însă și de acest episod, spun medicii. Se așteaptă refacerea piciorului încă vreo lună, va fi grefat și i se va da drumul acasă.

Situație disperată in Argeș! Un bărbat de 45 de ani se zbate între viață și moarte. Are arsuri pe 98% din suprafața corpului. Medicii piteștenii au soluții limitate pentru a-i veni în sprijin. Este îngrijit pe secția de ATI a Spitalului Județean, iar între timp se încearcă găsirea unui centru specializat in astfel de probleme, unde pacientul sa fie transferat și tratat corespunzător. In ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul Judetean Arges, dar și de fratele bărbatului, răspunsul primit de la spitalele din tara a fost același: nu sunt paturi libere pe secțiile de mari arși. Mai mult, pe listele de așteptare sunt alti 6 pacienți, nu într-o situație atât de gravă ca cea a argeșeanului. 

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: Incendiu devastator! A suferit arsuri pe...

Bărbatul rănit grav in urma incendiului de seara trecută, de la Ștefănești, este în stare critică la Spitalul Județean Arges, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă 

Are arsuri de gradele II și III pe 98 la sută din suprafața corpului. Ar fi trebuit să fie transferat la un spital de arşi. Medicii piteşteni au luat legătura cu reprezentanții mai multor unități sanitare din ţară, dar nu există niciun loc liber, pe lista de așteptare mai fiind și alte persoane cu arsuri mari. 
Reprezentanții Spitalului Județean Argeș susțin că unitatea este pregătita pentru arsuri de cel mult 25% suprafața corporală: "În cazul de față vorbim despre un pacient cu arsuri pe 98% din suprafața corpului. Am luat legătura cu mai multe centre din țară, dar fără rezultat.  Încă facem astfel de demersuri". Potrivit acelorași surse: "Încă de la venire pacientul a primit îngrijirile de urgență, a fost intubat și dus direct in blocul operator"

 

CITEȘTE ȘI ... EXCLUSIV. AFLĂ STAREA PACIENTEI CU ARSURI GRAVE REFUZATĂ DE SPITALELE DIN CAPITALĂ

Potrivit anchetatorilor, bărbatul  a fost grav rănit din cauza unei explozii care s-a produs în locuința acestuia. Argeșeanul avea o instalaţie de încălzire( sobă) pe gaze. A fost pornită, avand loc acumulări de gaze în imobil. Când proprietarul ar fi intrat în casa si ar fi aprins lumina, s-ar fi produs deflagraţia. Suflul exploziei a fost extrem de puternic, în tavan făcându-se  gaură. Explozia a fost urmată de incendiu. Pompierii ajunși la fața locului l-au salvat pe barbat, găsind  în locuința 5 butelii, pe care le-au evacuat la timp. 

 Ieri, la nivel național, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara că în următoarele trei luni vor fi 14 paturi pentru tratarea marilor arşi în România la Timişoara şi la Spitalele Floreasca şi de Arşi din Bucureşti. Ea a menţionat că a fost în desfăşurare o licitaţie pentru achiziţia de echipamente pentru dotarea centrelor unde sunt trataţi marii arşi.
“Câte paturi am putea avea în următoarele trei luni? Am putea avea 14 paturi la Timişoara, Bucureşti. (…) În acest moment putem să mai pregătim încă trei paturi pentru marii arşi. Am făcut o evaluare foarte completă, (…) cu investiţii minime şi aici mă refer la Timişoara. Deci, vom avea 14 paturi de mari arşi care vor putea trata marii arşi – la Timişoara, Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi”, a precizat Pintea într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului Sănătăţii.