Mariana Bitang și Octavian Bellu declarați cel mai de succes cuplu de antrenori din lume!

România deține cel mai de succes cuplu de antrenori din lume! Mariana Bitang și Octavian Bellu au fost declarați de World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale) cei mai de succes antrenori din lume.

Cei doi antrenori de gimnastică au lucrat împreună la lotul olimpic al României între 1993 – 2005 și 2010 – 2015. 

De numele lor se leagă cele mai mari succese ale gimnasticii românești: două titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale și europene cu generații diferite de gimnaste. 

Împreună, cei doi au inițiat în 2014 programul național de selecție ”Țară, țară, vrem campioane!”, program care țintește revenirea gimnasticii românești în elita mondială la JO Paris 2024.

Această recunoaștere vine la 12 ani de la prima menționare oferită antrenorilor Mariana Bitang și Octavian Bellu drept cei mai de succes antrenori din lume.

Conform realitateasportiva.net, Academia Recordurilor Mondiale a publicat marți un nou record al acestora. Este vorba de recordul ”Cei mai de Succes Antrenori din Lume – Duo”, pentru cuplul Bellu-Bitang.

Potrivit Academiei Recordurilor Mondiale, sub conducerea celor doi antrenori gimnastele române au câştigat în total 305 medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene.


Sursa: realitatea.net