Maria Dinu: de la Consiliul Județean, la Drăganu!

„Cine n-are o Maria Dinu să-și cumpere!” – este un vechi proverb pesedist. Ion Mînzînă, actualul președinte al Consiliului Județean Argeș, deja avea o Mărie Dinu pe postul de administrator al județului, doar că aceasta comisese un păcat de neiertat: îl contracandidase pentru șefia PSD Argeș, așa că... i-a dat erase din echipa sa. 

Cu squillurile sale, Mariei nu i-a fost greu să-și găsească un job în aceeași arie de competență, drept care, de curând, a devenit oficial administrator public în comuna Drăganu. 

Localitatea este una frumușică, cu deschidere la DN 7 și multe accidente rutiere în care sunt implicate TIR-uri și, cel puțin o dată pe an, persoane celebre. Locuitorii sunt oameni cumsecade, țin la tradițiile lor, unii încă mai păstrează obiceiul din strămoși de a-și bate nevasta pentru a ține familia unită, alții nu uită să bea, la prima oră, o bere sau o țuiculiță, pentru fortifierea organismului. Din acest punct de vedere, lucrurile nu sunt cu mult diferite față de Pitești, un oraș la fel de rural, dar cu mai multe blocuri. 

Maria Dinu are în primărie biroul ei, are chiar și trei mușcate în geam și o hortensie altoită. De asemenea, ar putea avea și un filtru de cafea personal, doar că nu bea cafea. Timpul curge acolo mult mai lent decât la Casa Albă, poate unde și oamenii par mai normali.

Chiar dacă pare a fi o involuție profesională trecerea de la CJ la Drăganu, Maria Dinu, care nu a fost niciodată o carieristă, privește totul cu detașarea celei care știe că… CNP-ul este de partea sa.


Sursa: Săptămânal Ancheta