Mari companii se alătură coaliției anti-coronavirus! Donații către sistemul medical

Mari companii se alătură coaliției anti-coronavirus! Donații către sistemul medical


Organizația „Dăruiește Viață”, care a lansat construcția primului spital românesc făcut cu bani donați de cetățeni și companii, a anunțat că se implică în lupta împotriva Covid-19, lansând o campanie de strângere de fonduri care vor fi donate autorităților medicale, pentru „a ajuta personalul medical din prima linie să lupte cu COVID-19”. Oamenii pot dona 2 euro prin SMS, iar banii vor fi folosiți „pentru achiziția de echipamente de protecție, echipamente și aparatură medicală pentru spitalele de boli infecțioase și spitalele de urgență din țară”, a anunțat asociația „Dăruiește Viață”.


De asemenea, mari companii au anunțat că se alătură efortului organizației. Banca Transilvania a anunțat că donează 300.000 de euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție pentru spitale. De asemenea, Mastercard a anunțat că donează 100.000 de euro pentru cumpărarea de echipamente de prevenție și tratare a Covid-19.

Alte companii au anunțat eforturi pe cont propriu, direcționând bani către spitale. OMV Petrom a anunțat că donează un milion de euro pentru Crucea Roșie din România, pentru a cumpăra echipamente de testare și diagnosticare rapidă a infecției cu noul coronavirus.

De asemenea, firma de cosmetice Avon România a anunțat că donează 1,7 tone de produse de igienă precum săpun lichid sau gel de duș, pentru centrele de carantină din București. Compania va dona bani și pentru achiziția de teste pentru Covid-19, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Paraschiva” din Iași.

Aqua Carpatica a anunțat că donează apă la spitalele de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași. De asemenea, compania va mai dona 50.000 de măști de protecție, 50.000 de mănuşi şi 50.000 de botoşi de protecție pentru personalul medical.

Lanțul de magazine Profi a anunțat că donează 1 milion de lei pentru dotarea secțiilor de Terapie Intensivă din spitale.

 

 

Sursa: romania.europelibera.org