MApN recrutează rezerviști voluntari! Salarii de până la 4.000 de lei!

Luni, 2 aprilie, Ministerul Apărării a demarat procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, pentru cei care doresc să se angajeze ca ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați-gradați rezerviști voluntari. 

Pentru anul acesta sunt disponibile 3.400 de posturi în toată țara, din care 380 pentru ofițeri, 140 pentru maiștri militari, 680 pentru subofițeri și 2.200 pentru gradați și soldați voluntari. Recrutarea se va face în fiecare județ, în perioada 2 aprilie - 8 iunie, iar selecția candidaților, repartizarea pe funcții, anunțarea candidaților declarați admiși și instruirea acestora se vor desfășura conform unui calendar care va fi anunțat în timp util. Pentru argeșenii care doresc să participe la selecție trebuie să știe că se pot prezenta la Centrul Militar Zonal, aflat pe Calea Craiovei, unde pentru început trebuie să completeze o cerere şi să prezinte  o serie de documente: actul de identitate, cazierul nu mai vechi de șase luni, actele de studii în copie și original, permisul auto în copie și original, livretul militar (numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist). Tot la sediul unde se fac înscrierile doritorii vor fi informați cu privire la etapele procesului de recrutare și selecția pentru unitatea militară care urmează să susțină examinarea. Candidații care nu au pregătire militară urmează să fie consiliați în ce privește orientarea către armele, serviciile și specialitățile militare pentru care aceștia au aptitudini.  

Conform reprezentanţilor MApN, un soldat profesionist are un salariu lunar de 1.857 de lei, un  rezervist voluntar poate câştiga după perioada de instrucţie aproximativ 1.800 de lei, un subofiţer rezervist voluntar 2.400 lei, iar un ofițer rezervist voluntar -aproape 4.000 de lei.


sursa: Săptămânalul Ancheta