Manu:”Nu vreau să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă”

Dan Manu, Președintele Consiliului Județean Argeș, a transmis un mesaj argeșenilor care acum se pregătesc de adoptarea noilor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Traversăm cu toții o perioadă foarte dificilă. Știu că este greu de acceptat situația în care ne aflăm și că viața noastră de zi cu zi arată altfel față de cum eram obișnuiți. Pandemia de COVID-19 are în continuare un impact major asupra societății și nu putem decât să ne adaptăm, să fim precauți, să fim solidari față de cei din jurul nostru și să ne unim forțele, printr-un efort comun, pentru a reuși să câștigăm lupta împotriva virusului. Numai împreună ne facem bine!

Începând de mâine, 30 iulie, în județul Argeș, purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în spații deschise pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă, în special în zonele aglomerate, cum ar fi piețe, autogări, stații de autobuz și maxi-taxi etc., conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Am citit toate comentariile și reacțiile dumneavoastră referitoare la această decizie. Am constatat că unii dintre argeșeni consideră că măsura este foarte bună, conștientizând pericolul de îmbolnăvire și gradul ridicat de contagiozitate a acestui virus, iar alții sunt de părere că această măsură este exagerată. Îi înțeleg pe cei care spun că masca provoacă un disconfort, dar o să îi rog pe aceștia să vizualizeze, doar pentru câteva clipe, imaginea a ceea ce se întâmplă în spitalele din județ în acest moment, unde se dă permanent o luptă contracronometru pentru viață și pentru fiecare respirație. Faptul că am fost nevoiți să solicităm una dintre cele cinci unități de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi ale DSU arată clar situația dramatică în care se află județul nostru. Creșterea accelerată a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 a dus la ocuparea în totalitate a numărului de paturi de terapie intensivă și trebuia să creștem capacitatea pentru a putea îngriji bolnavii critici. Nu vreau să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă.

Măsurile pot fi considerate dure, dar trebuie să conștientizăm, în al 12-lea ceas, că doar împreună, prin acest efort comun, prin respectarea cu strictețe a regulilor de protecție, putem stopa răspândirea virusului și putem evita îmbolnăvirea noastră și a celor dragi.

Vă doresc multă sănătate!”