Judecătorii din Pitești: 6 luni de închisoare cu executare pentru Dani Mocanu

UPDATE, 29 aprilie 2021:

Magistrații de la Judecătoria Pitești s-au pronunțat în dosarul în care Dani Mocanu este cercetat pentru incitare la ură împotriva femeilor.


Aceștia îl trimit pe manelistul-interlop 6 luni în închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată.
 

----------------------------------------------------------------

Procesul în care cântărețul de manele Dani Mocanu este cercetat pentru incitare la ură împotriva femeilor va fi judecat de magistrații de la Judecătoria Pitești. Acesta a fost înregistrat pe rolul instanței argeșene pe data de 21 ianuarie, iar până la acest moment nu a fost fixat un prim termen de judecată. 

 

 

 A câştigat 30.000 de dolari înjosind femeile


În rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 este menționat că „în data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”. Ca să vă faceţi o idee despre „valoarea literară” a versurilor interpretate de manelist şi să înţelegeţi mai exact ce a vrut să spună autorul, iată un  refren elocvent: „C…ă dacă-ţi iei, s-o ţii în locul ei,/ Să n-o laşi să gândească, să-i pui stop la idei,/ Să nu îi dai valoare, decât ca la un câine,/ N-o duce la restaurant, ţine-o în cas’, pe pâine.”

 

 

 

 

 Riscă amendă sau închisoare de la 6 luni la 3 ani


Cercetările au fost demarate după ce în luna iulie a anului trecdut, Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, reclamând că maneaua „Curwa” reprezintă discriminare pe criteriul sex și instigare la violență.
Conform articolului din codul penal invocat de procurori, „incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” 

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta