Mâncăm colivă regală, sâmbătă! Vin principii și principesele la Argeș!

Sâmbătă, 29 iulie 2017, începând cu ora 12:00, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, va avea loc slujba de pomenire la împlinirea unui an de la trecerea Reginei Ana la cele veșnice. Evenimentul va avea loc în prezența Altețelor Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, precum și a Principesei Maria.

Cei care doresc să participe la slujba de pomenire a Reginei Ana, vor avea acces în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale. 

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soția regelui Mihai, a decedat pe 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveția. Majestatea Sa a fost înmormântată la Curtea de Argeș, trupul neînsuflețit fiind introdus în Noua Catedrală Arhiepiscopală și așezat într-una din criptele regale din interior. 
Mii de oameni au fost prezenți la ceremonia funerară, cu flori și steagul țării, aducând un ultim omagiu Reginei Ana a României. Din păcate, Regele Mihai nu a fost prezent la funeralii, rămânând în Elveția, la recomandarea medicilor.

Regele Mihai I și Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României. 
Ziua de 13 august în care a fost înmormântată Regina Ana a fost declarată de către Guvern zi de doliu naţional pe teritoriul României.