Managerul Tudor Ionescu:

În cursului zilei de ieri a aparut informația conform căreia toate urgențele pediatrice chirurgicale să fie mutate la Spitalul Județean deoarece doi dintre cei trei medici anesteziști ai unități medicale (fiind vorba de două cadre medicale pensionate) nu își mai pot desfășura activitatea. În acel context urma ca cel de-al treilea medic anestezist să fie tranferat la Spitalul Județean de Urgență pentru a asigura acest tip de urgențe.

Conform prefectului Emanuel Soare, se solicitase către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției detașarea unui medic anestezist pediatru iar măsura urma să fie pusă în practică începând de ieri, pentru o perioadă de 10 zile.

Astăzi s-au clarificat lucrurile iar managerul Spitalului de Pediatrie, doctorul Tudor Ionescu, a făcut o declarație care dezminte informația de ieri a prefectului. 

Acesta declară faptul că Pediatria preia toți copiii pe Urgență, indiferent de afecțiune, dacă este chirurgicală sau nu: 

"Pediatria preia toți copiii pe Urgență, indiferent de afecțiune, dacă este chirurgicală sau nu !
Copiii nu se duc la Spitalul de Urgenta Pitești! 
Nu au anestezist de gardă pentru intervenții chirurgicale care nu suportă amânare și vin în afara programului acestuia, cum ar fi o ruptură de splină venită noaptea!"