Managerii și specialiștii trebuie să fie conectați permanent la nou, să țină pasul cu schimbarea

Noua generație de succes a Argeșului 

 

Nume: Dan Dumitrescu
Vârsta: 45 de ani
Ocupație: consilier local, șef stație SNTFM CFR MARFĂ SA
Studii: Universitatea Politehnică București - Facultatea de Transporturi 
Pasiuni: sport, călătorii, film, muzică. 

----------------------------------------------------------------

Făcând parte din echipele noi prezentate cetățenilor din Pitești pentru un tablou diferit și întinerit al Consiliului Local, Dan Dumitrescu, ales public pe listele PSD, își propune să reprezinte cu brio interesele, așteptările și nevoile generației sale la nivelul forului legislativ al municipiului reședință de județ. În opinia domniei sale, cea mai mare provocare a acestor generații o reprezintă capacitatea de a ține ritmul cu noutățile, în orice domeniu.

„La acest moment, lucrurile se schimbă cu viteza luminii. Tocmai de aceea, managerii și specialiștii trebuie să fie conectați permanent la nou, să țină pasul cu schimbarea și să se asigure că au rezultate. Precizarea este valabilă atât în plan profesional (societățile de cale ferată se transformă constant, adaptându-se necesităților pieței), cât și în plan politic (activitatea de consilier local impunând o informare permanentă și o pregătire continuă pentru evaluarea corectă a situațiilor).”

 

Consilierul Dan Dumitrescu consideră că unul dintre avantajele generației sale îl reprezintă înțelegerea și utilizarea noilor tehologii:

„Lucrurile sunt într-o continuă mișcare. Noi, cei din noua generație, avem acest atu al tehnologiei, al mediului on-line. În principiu, este un avantaj, dar depinde doar de noi cum fructificăm aceste lucruri. Aș menționa, în egală măsură, spiritul proactiv, axat pe rezolvarea rapidă și eficientă a situațiilor apărute. Fac parte dintr-o generație nouă de aleși publici, o generație care nu acceptă să transmită cetățenilor motive pentru care nu se pot rezolva probleme, ci date privind când și cum se vor rezolva.”

 

Considerând că toate comunitățile, că întreaga societate traversează o perioadă grea și că vremurile imediat următoare vor fi în continuare unele încărcate de provocări, Dan Dumitrescu privește însă cu speranță către un final pozitiv al acestor timpuri atipice.

„Ieșirea poate fi reprezentată de acest vaccin. Va fi greu și în continuare, însă speranța nu poate să ne-o ia nimeni. Am fost și sunt un optimist incurabil și sunt convins că vom depăși această perioadă.” Pentru anul 2021 își dorește, în plan profesional, ca societatea în care și-a construit cariera în ultimii 20 de ani să depășească cu bine perioada de reorganizare și să redevină, în transportul feroviar, una dintre societățile de bază ale statului român, iar în plan administrativ,  să atingă dezideratul de a deveni, împreună cu colegii consilieri, o punte de legătură reală și eficientă între cetățeni și instituția Primăriei, aici incluzându-se și societățile din subordine. „În mod special, voi fi implicat în proiectele care vizează modernizarea Publitrans 2000, prin care parcul auto va fi format NUMAI din autobuze electrice și hibrid în cel mai scurt timp, prin care stațiile vor fi modernizate, iar traseele vor fi regândire pentru a răspunde tuturor cerințelor venite din partea cetățenilor. Cred cu tărie în echipa pe care primarul Cristian Gentea a creat-o la nivelul Primăriei și în faptul că această echipă nu va ezita în a depune toate eforturile pentru bunul mers al lucrurilor în oraș.”