Manager nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş!

Manager nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş! Vezi cine a fost ales ca manager interimar pe o perioadă de şase luni!

Luni, 03 septembrie, directorul Unității de Implementare a Proiectului ISPA din cadrul Consiliului Județean Argeș, domnul Aurelian Gheorghe, a fost numit manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Argeș, pe o perioadă de până la șase luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu a declarat că:

“În prezent și în perioada următoare pentru Spitalul Județean Argeș avem trei priorități majore. Este vorba de investiții, de construcții majore, dintre care două sunt proiecte europene, iar a treia investiție din fonduri proprii, interne. Din fonduri proprii se realizează extinderea spitalului, construirea unui nou pavilion. Acest lucru este necesar deoarece dorim ca fiecare salon să aibă propriul grup sanitar, situație care ar reduce numărul de paturi existente. O reducere a numărului de paturi ar afecta dramatic sursa de finanțare a spitalului.

În consecință, pentru menținerea numărului de paturi dar, în special, pentru sporirea confortului de cazare la Spitalul Județean va fi construit noul pavilion. Pe fonduri europene avem alte două proiecte. Primul vizează modernizarea și dotarea Ambulatoriului, Policlinicii având și aici trei priorități: dotarea cu un computer tomograf, un RMN și un  aparat de radioterapie atât de necesar Secției de Ocologie. Ideea că pe banii proprii se poate realiza o astfel de investiție este o iluzie, o utopie. A doua mare investiție,  pe fonduri europene, vizează izolarea termică a spitalului, de la subsol până la terasă totul se va igieniza, se vor pune panouri solare și se va da o nouă față spitalului.

Managerul în acest moment înseamnă un om care a construit la viața lui și care știe cum să deruleze un proiect, deci care cunoaște condițiile și regulile europene de a face un proiect, cu șanse mari, cum sunt cele trei pe care noi le-am propus. Aceasta este motivația numirii domnului Aurelian Gheorghe. Cu acest  mandat a mers la Spitalul Județean Argeș.

Partea medicală va fi asigurată de directorul medical, doctorul Adrian Stoiculescu, care are experiență în acest domeniu și care împreună cu directorul  de îngrijiri medicale știu ce să facă pe temele medicale. În acest moment este mai necesar, și din punctul meu de vedere, obligatoriu, ca la conducerea spitalului să fie o persoană avizată în proiecte, în construcții și nu un doctor.”