Mama Magiunului de Topoloveni - deliciu dulce dintr-o legumă foarte amară

Bibiana Stanciulov, ambiţioasa deţinătoare a mărcilor Topoloveni şi Topoloveana, a lansat, prin firma sa dulceaţa de momordică, un produs unic în România, 100% natural, în care nu foloseşte niciun gram de zahăr.

CITEȘTE ȘI ... Pregătire intensă la Cota 2000 - Transfăgărășan

Facută după o reţetă proprie originală și înregistrată la OSIM, dulceața are la bază una dintre cele mai amare legume din lume, considerată recent de specialişti un adevărat panaceu: castravetele amar.
Gustul său aproape respingător este însă compensat de o serie de virtuţi terapeutice, pe care fructul cultivat de puţină vreme şi pe meleagurile noastre le are:
- capacitatea de a reduce glicemia, datorită conţinutului de „polipeptid p”, o substanţă considerată o adevărată „insulină verde
- efecul hipoglicemiant şi antidiabetic puternic fiind datorat şi momordinei, o altă substanţă activă a amarei legume
- proprietăţile sale antiherpetice, stomahice, antibacteriene, antivirotice, antifungice, antiparazitare, imunomodulatoare, antitumorale şi antineoplazice
- vitaminele, minerale (calciu, magneziu şi potasiu) şi oligoelementele conţinute (fier, zinc, siliciu, nichel)
Dulceaţa sa de momordică este un produs 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten.

CITEȘTE ȘI ... SFÂRȘIT TRAGIC! S-a sinucis de dorul soțului

Spre deosebire de o dulceaţă obişunită obţinută industrial, unde fabricaţia durează mai puţin de o jumătate de oră , procesul de fabricaţie al dulceţei de momordică durează enorm. Pentru un kilogram de dulceaţă are nevoie de 7 kilograme de castravete amar.
Castravetele amar este asigurat de un producător din România care a dezvoltat un mic business cu momordică şi nu este deloc ieftin: 30-40 de lei kilogramul.
În dulceaţa de momordică, 60-70% este castravete amar, restul este siropul natural de măr ca substitut al clasicului zahăr din industria dulceţurilor.
Produsul nu este disponibil în hipermarketuri, ci doar în cele două magazine Sonimpex din Bucureşti, dar poate fi livrat şi online prin comandă dată pe site-ul fabricii. Un borcan de 120 de grame costă 10 lei

CITEȘTE ȘI ... ACCIDENT PE DEALUL NEGRU! Un tir implicat

Din 2009 firma Sonimpex beneficiază de protecţie naţională pentru Magiunul de prune Topoloveni din partea Oficiului Ministerului Agriculturii, alimentul fiind primul produs românesc care obţine această protecţie, fapt dovedit de numărul de înmatriculare 1.