Mallul şi pasajul rutier din Tudor Vladimirescu - mai aproape de realizare


De la idee la faptă e cale lungă, mai ales că procedurile birocratice îţi stau în cale. 

Aşa şi cu proiectul mallului din Tudor Vladimirescu, dezvoltat de PK Emerald, pe terenurile deţinute de oamenii de afaceri Gheorghe Badea şi Constantin Pănescu. 

Deşi intenţia de a construi în zona respectivă a fost dată publicităţii de acum doi ani, au apărut mai multe obstacole şi se fac paşi mici pentru ca ceea ce este pus pe hârtie să regăsim şi în realitate. 

În ultima şedinţă de Consiliu Local, au fost aprobate, în unanimitate, două proiecte care mai împing, cu puţin, în faţă proiectul viitorului mall din Tudor Vladimirescu. 

În primul rând, s-a aprobat studiul de oportunitate privind concesionarea unor terenuri în suprafaţă totală de 1060 mp, situate în bdul Republicii, care vor fi folosite pentru amenajarea unui pasaj rutier, la nivel cu calea ferată, ce va face legătura cu str. Lânăriei. 

Pasarela face parte din proiectul viitorului centru comercial, va avea rolul de a decongestiona ambuteiajele din zona respectivă şi va fi cedată municipalităţii, cu titlu gratuit şi fără restricţii. Cei 1060 mp sunt împărţiţi în 15 loturi de teren. 

Pentru concesionarea lor se va organiza o procedură de licitaţie, chiar dacă solicitarea a aparţinut PK Emerald. 

De asemenea, tot în şedinţa de CL de săptămâna trecută a fost aprobat planul urbanistic zonal pentru investiţia „Centru comercial,  sistematizare verticală incintă, construire sens giratoriu şi pasaj rutier peste calea ferată şi împrejmuire teren.”. 

Este vorba de o suprafaţă de circa 132.000 mp pe care se vor amenaja construcţiile prevăzute în proiect de către investitor.