(video) Raed Arafat după vizita la Spitalul de Pediatrie: „ESTE O UNITATE CARE ...”

UPDATE 30 Ianuarie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a ajuns cu puțin timp în urmă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș. Vizita are loc cu ocazia bilanţului prezentat astăzi de ISU. 

 

De asemenea, Raed Arafat a vizitat Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului de Pediatrie Pitești, declarându-se mulțumit de ceea ce a văzut. Ultima vizită la Spitalul de Pediatrie a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență a fost în anul 2012.

 

„Este o unitate care respectă reglementările care există în domeniu, camera de resuscitare și celelalte dotări. Cu certitudine dacă vine un copil în stare gravă are toate șansele să fie salvat”, a declarat Raed Arafat cu privire la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului de Pediatrie Pitești.

În privința unui eventual cutremur, Arafat a specificat că Inspectoratul pentru Situații de Urgență are obligația de a se pregăti: „Dacă ne vede lumea că ne pregătim, că faceam anumite exerciții, asta nu înseamnă că mâine va fi un cutremur. Noi avem un rol ca și departament pentru situații de urgență să pregătim populația și instituțiile.”

 Bogdan Olar, inspector șef ISU Argeș

 

UPDATE:

Mâine, la ora 10.00,  Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență , împreună cu președintele C.J. Argeș, va vizita Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului de Pediatrie Pitești.

Conform surselor ISU Argeș, mâine, 30 ianuarie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne va vizita județul, având programată o întâlnire cu reprezentanţii instituției.

CITEȘTE ȘI ... Cristian Dolofan - Dolo Trans Olimp - Secretul unei evoluţii pozitive este implicarea

Raed Arafat este un medic român de origine palestiniană, născut în Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă. A crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani a emigrat în România în 1981 pentru a studia medicina.
În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.