Mâine încep înscrierile pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022  - CALENDAR și CERERI-TIP

Înscrierile propriu-zise la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022 încep luni. Cererile de înscriere pot fi depuse de către părinți și online, în perioada 29 martie - 28 aprilie. Conform legii, părinții nu își vor putea alege nici anul acesta învățătorii la care își înscriu copiii, astfel că repartizarea va fi făcută aleatoriu.

Din 17 martie, fiecare unitate de învăţământ şi inspectorat a trebuit să afișeze circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate.

CALENDARUL înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022:

În perioada 29 martie - 28 aprilie 2021, părinţii şi reprezentanţii legali ai copiilor trebuie să completeze şi să depună cererile-tip de înscriere. Acestea pot fi transmise online sau depuse la unitatea de învăţământ la care se solicită însrierea. 

PRIMA ETAPĂ de înscriere în învăţământul primar se va desfăşura în perioada 10 - 20 mai 2021.

În intervalul 10 - 11 mai este programată procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie.

Între  11 și 18 mai 2021 va avea loc procesarea la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

Candidaţii înmatriculaţi şi locurile rămase libere vor fi afişate la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar pe data de 20 mai.

Cea de-A DOUA ETAPĂ de înscriere în învăţământul primar va începe pe 21 mai 2021, când la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului va fi comunicată procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul şcolar.

În perioada 24 - 31 mai este programată depunerea sau transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie, dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare va avea loc pe 4 iunie 2021.

Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ vor avea loc în perioada 1 septembrie - 10 septembrie 2021, potrivit edu.ro

Detalii despre METODOLOGIE și CERERILE TIP pentru înscriere și evaluare sunt disponibile AICI.