VIDEO! ACUM ÎN ARGEȘ !GREVĂ GENERALĂ ÎN SISTEMUL MEDICAL!

UPDATE: Doar o treime din medicii din județul Argeș sunt astăzi la muncă, aceștia vor asigura doar urgențele, ceilalți medici fiind în grevă și nu vor lucra!

La Spitalul Județean Argeș oamenii au venit de dimineață cu diverse probleme sau programări, însă au constatat că nimeni nu se va ocupa de problemele lor, doar de urgențe! În jurul spitalului s-au strâns aproximativ 100 de oameni care sunt nemulțumiți că nu pot intra în spital. 

Declarație Lider Sindicat Sanitas Argeș, Doina Fănică.

Astăzi, sistemul medical va intra în grevă generală. Medicii vor prelua doar urgențele și nu vor primi pacienții la consultații. Vă reamintim că pe 19 octombrie, peste 70.000 de sindicaliști și cadrele medicale de la toate spitalele din țară au intrat în grevă de avertisment. La protest, au participat și medicii de la spitalele din Argeș.

Aceștia nu au oferit consultații între orele 08:00 și 10:00, au primit doar urgențele. Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe - aproximativ 1.500 de persoane.

Federaţia Sanitas a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asistenţa socială pe grila din sistemul neclinic.