Mâine: Deținuții de la Mioveni vor juca fotbal, tenis de masă şi darts

Mâine, începând cu ora 09:30, se va organiza Olimpiada persoanelor private de libertate, un eveniment care va consta în competiţii sportive de fotbal, tenis de masă şi darts. ”Derularea unor astfel de manifestări urmărește  exersarea de către deținuți a unor conduite care să faciliteze   dezvoltarea personală şi reintegrarea socială, precum şi  promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar”, este specificat în comunicat.


Numit generic Olimpiada Deţinuţilor, evenimentul este organizat de Penitenciarul Mioveni în parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Argeș, Clubul Sportiv Dacia Mioveni, Clubul Sportiv Dacia 2012 Mioveni, Clubul de Darts Mioveni, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare și Asociația Sfinții Spiridon și Irina, Auchan,  precum și cu alți colaboratori și parteneri ai penitenciarului.


Olimpiada persoanelor private de libertate va avea loc la Liceul de Construcții de mașini – Mioveni, cu participare din partea a 12 penitenciare: Craiova-Pelendava (11 deținuți), Mioveni (11 deținuți), Bacău (9 deținuți), Timișoara (10 deținuți), Severin (10 deținuți), Tg. Jiu (9 deținuți), Ploiești (10 deținuți), Codlea (15 deținuți), Mărgineni (16 deținuți), Craiova (11 deținuți), Găești (12 deținuți) și Jilava (13 deținuți).