Mai mulți polițiști în stradă, de Florii!

Aproape 250 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în zilele de 24 și 25 aprilie, atât cu scopul prevenirii faptelor antisociale, cât și pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS COV-2. Se vor avea în vedere în special zonele lăcașelor de cult de pe raza județului Argeș, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru acest gen de activități.

CITEȘTE ȘI ... Restricții de weekend doar în Băiculești și Morărești

Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și poliţişti de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt antrenați și polițiști din alte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali. Se va acționa în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

CITEȘTE ȘI ... Sărbătorile de Florii asigurate de jandarmi!

Pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Manifestați o atitudine preventivă, întrucât răspândirea virusului este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome.

CITEȘTE ȘI .... Șef nou la Poliția Pitești!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!