Mai mulți copii dintr-o școală din Argeș au ajuns de urgență la spital! Prezintă greață și vărsături

Alertă la o școală din județul Argeș! 11 copii din aceeași unitate de învățământ au ajuns cu greaţă şi vărsături la Spitalul Municipal “Regele Carol I” din Costeşti. 

S-a întâmplat joi, iar dintre cei 11, 9 au rămas internați. Cauza îmbolnăvirii în masă nu a fost încă identificată, dar medicii iau în calcul posibilitatea unei enteroviroze.


“Nu este o epidemie momentan. Dar, în decurs de 24 de ore, de miercuri la ora 15 până joi la aceeaşi oră, s-au prezentat 11 copii din clasa a patra, unul singur de-a cincea, la Spitalul Costeşti, cu greaţă şi vărsături”, a explicat dr. Aura Copciag, şef serviciu control în sănătate publică la DSP Argeş pentru Libertatea.ro.

Elevii nu au avut nevoie de tratamente perfuzabile sau injectabile, însă vor rămâne sub supravegherea cadrelor medicale. Totodată, testele pentru norovirus au ieșit negative.

De asemenea, DSP a efectuat un control la școală, constantându-se că sunt asigurate condiţiile igienico-sanitare corespunzătoare. Totuși, unitatea de învățământ fost amendată cu 2.000 de lei pentru folosirea insuficientă a substanţelor dezinfectante.

”Ce au în comun aceşti copii? Nu toţi au băut apă, nu au un aliment în comun, nu toţi s-au spălat pe mâini din cei îmbolnăviţi. Singurul punct comun e şcoala. Este posibil să fie într-adevăr o enteroviroză care s-a transmis pe cale fecal-orală prin folosirea aceloraşi pupitre sau grupuri sanitare”, a transmis Aura Copciag, potrivit sursei citate.