Mai bine de trei ore au luptat pompierii sa stingă un incendiu izbucnit noaptea trecută în localitatea Căteasca.

Mai bine de trei ore au luptat pompierii sa stingă un incendiu izbucnit noaptea trecută în localitatea Căteasca.

O casă și trei anexe au fost mistuite de flăcări. Din fericire, proprietarii au reușit să se evacueze la timp și astfel nu au existat victime. 

Doua echipaje cu apă și spumă au fost solicitate sa intervină, seara trecută, în satul Catanele din localitatea Căteasca.

Incendiul care se manifesta în camera centralei și care mistuia și acoperișul locuinței s-a extins rapid, fiind solicitată în sprijin și o a treia autospecială cu apă și spumă. Abia după trei ore, flăcările au fost stinse.

Potrivit pompierilor "incendiul a izbucnit din cauza sistemului de încălzire nesupravegheat sau supraincalzit.
 

Au ars 3 anexe gospodărești construite din lemn (bucătărie de vară, garaj și camera centralei) și casa pe aproximativ 120 mp, în interior propagarea incendiului fiind favorizată de tavanul construit din materiale combustibile.
 

Mai multe aparate electronice și electrocasnice, elemente de mobilier și elemente textile, plus scule din interiorul unei anexe au ars".
 

Tot ce s-a putut salva din calea flăcărilor a fost mobilierul din dormitor.
 

Din cauza cantității mari de materiale combustibile intervenția s-a întins până târziu în noapte.

Potrivit acelorași surse citate, in casă erau două persoane, un cuplu, care au ovservat la timp producerea incendiului și s-au evacuat, neinregistrandu-se victime ale evenimentului.

 

Sursa: ISU Argeș