Magazinul Mobexpert din Pitești - închis din cauza coronavirusului

Magazinul Mobexpert din Pitești - închis din cauza coronavirusului


Pentru prima dată în 27 de ani, conducerea Mobexpert a decis închiderea tuturor magazinelor din țară, din cauza epidemiei de coronavirus.

Informația a fost furnizată duminică pentru Ziarul Financiar de către președintele și proprietarul Grupului Mobexpert, Dan Șucu.

CITEȘTE ȘI ... De azi- România intră în stare de urgență!

 

Și în magazinul din Pitești, din centrul Jupiter City, va fi aplicată această măsură, potrivit managerului Mobexpert Pitești, Vali Ene:

„Într-adevăr, această măsură va fi luată de către toate magazinele Mobexpert, inclusiv în Pitești. Așa cum a declarat domnul Șucu, întreruperea activității este pe termen nedeterminat, iar compania va achita  către angajați, din fonduri proprii, o indemnizație în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat”, a declarat managerul Mobexpert Pitești pentru Sursa Ta

Magazinele vor fi închise începând de joi, 19 martie. Activitatea logistică a grupului va fi întreruptă începând de sâmbătă, 21 martie, se arată într-un comunicat Mobexpert.

CITEȘTE ȘI ... Au înțeles toți! Inconștienților, păstrați distanța de 2 m!

 

Într-o scrisoare adresată angajaților, Dan Șucu menționează:

“Așa cum ne-am pregătit întotdeauna pentru bine, suntem pregătiți și pentru greu. Majoritatea firmelor din grup sunt capitalizate suficient pentru a face față unor astfel de cheltuieli; iar cele care nu sunt le voi ajuta personal să treacă peste această perioadă. Probabil că într-o altă țară statul ar fi acceptat ca aceste cheltuieli, măcar cele legate de salariați, să fie finanțate din zecile de taxe de toate felurile pe care le-am plătit în toți acești ani. La noi însă, nu-mi fac iluzii. Va trebui să ne descurcăm singuri și o vom face împreună. (…) Îmi este greu să vă scriu aceste rânduri. În 27 de ani nu am fost obligat niciodată să închid magazinele. Pus fiind însă să aleg între sănătatea colegilor mei sau profitul Mobexpert, în mod responsabil nu pot face decât o singură alegere”.

“Suntem o companie 100% românească, cu clienți și angajați din România. Ne preocupă profund situația actuală și dorim să luăm deciziile cele mai responsabile pentru compatrioții noștri. Salutăm promptitudinea și măsurile adoptate de alte companii românești, printre care Banca Transilvania și CEC Bank. Ne dorim ca împreună să găsim soluții pentru a depăși momentele dificile.” a mai declarat Dan Șucu.

Rețeaua cuprinde magazine  în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu, Iaşi, Oradea şi Constanţa şi alte peste 20 de magazine de mai mici dimensiuni. Grupul Mobexpert are 2.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 200 milioane euro. Grupul Mobexpert deţine, de asemenea, opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export.