Magazin închis de autorități. Măsuri COVID încălcate

Polițiștii argeșeni au împărțit, în acest weekend, sute de amenzi în urma verificărilor pentru respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În urma activităţilor, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 96.500 de lei, totodată fiind confiscată suma de aproape 2.000 de lei.

”4 operatori economici au fost sancţionaţi în împrejurările în care nu respectau măsurile de limitare a orelor de program, suspendarea servirii clienţilor în spaţiile închise sau numărul de participanţi la evenimente, dar şi 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, iar valoarea sancţiunilor, aplicate conform Legii 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea şi efectelor pandemiei de COVID-19, a fost de aproape 20.000 de lei.”

 

CITEȘTE ȘI ... Video Exclusiv! Maltratată în centrul Piteștiului: bătută, scuipată și îngenunchiată

Astfel, un agent economic din Stâlpeni a fost sancționat cu 3 amenzi în valoare de 1500 de lei și s-a dispus suspendarea activității pe o perioadă de 14 zile pentru nerespectarea limitării programului de lucru. În momentul controlului, la punctul de lucru se aflau gestionara magazinului și un consumator.

”Ca urmare a abaterii, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, dintre care una ca urmare a nerespectării măsurii de limitare a programului de lucru și două ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală.”


CITEȘTE ȘI ... În Argeș 98 de candidați au promovat examenul național de definitivare în învățământ

Amenzi pentru o sală de jocuri de noroc și 4 clienți!

Amenzi au fost date și pentru o  sală de jocuri din Pitești, acolo unde au fost găsiți 4 clienți în jurul orei 00:30.

”Agentul economic a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.500 de lei, iar cele 4 persoane care se găseau în interiorul localului au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.”

 

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Au ars 70.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș la Rătești!

Verificări la Piața Dacia din Mioveni!

Duminică, polițiștii și reprezentanții Primăriei Mioveni au acționat în zona Pieţei Dacia din Mioveni, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea şi efectelor pandemiei de COVID-19 şi hotărârilor adoptate la nivel local, judeţean şi national, având în vedere zonele pretabile creării de aglomerări de persoane.
Au fost verificare 12 societăți comerciale și au fost legitimate mai multe persoane, în urma neregulilor polițiștii aplicând 5 sanctiuni contravenționale, în valoare totală de 30.000 de lei.
Dintre sancțiuni, 3 au fost aplicate conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protective individuală, și 2 conform OUG 28/1999, privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscal, totodată, fiind confiscate suma de 1.684 de lei.

 

CITEȘTE ȘI ... De mâine se închid sălile de sport pe o perioadă de 14 zile! Noi decizii anunțate de CJSU !

Amenzi pentru o cârciumă și 3 clienți!


Sancțiunii au fost aplicate și pentru un local din Pitești, acolo unde au fost găsite trei persoane care consumau băuturi alcoolice, deşi activitatea de consum în spaţiile închise ale operatorilor economici este suspendată.

”În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi efectelor pandemiei de COVID-19, conform Legii 55/2020.
Agentul economic a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cei 3 clienți, au fost sancționaţi cu amenzi în valoare de 2.500 de lei. ”

 

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Argeș - Aproape de linșaj, scăpată de mascati!

Verificări la centre de dezmembrări

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, precum și comisari ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au verificat 12 centre de dezmembrări din Curtea de Argeș, Câmpulung și orașului Topoloveni.

În urma verificărilor, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.000 lei, după cum urmează:
- 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, a fost aplicată conform O.G. 82/2000 privind activitățile de reparații, reglare, modificări constructive,  reconstrucție și dezmembrare a vehiculelor scoase din uz; 
- o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, a fost aplicată conform OUG 28/1999 privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale;
- o sancțiune contravențională, în valoare de 20.000 de lei, au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit. 

 

CITEȘTE ȘI ... Accident rutier cu victime pe Transfăgărășan! A ajuns cu mașina în râpă!

Verificări la comercianţi de produse alimentare

Duminică, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A. Argeş, au acţionat în zona comercială de pe str. Depozitelor din Piteşti, pentru verificarea respectării recomandărilor medicale specifice măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, precum şi a respectării normelor sanitar veterinare în vigoare și siguranța alimentelor, privind documentele de înregistrare, igiena spațiilor, verificarea produselor de origine nonanimală, fișele de aptitudini care atestă sănătatea personalului și verificarea metrologică a aparatelor de măsurat.
În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 4 sanctiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei conform Legii 55/2020 și a Legii 61/1991.

 

CITEȘTE ȘI ... Testul COVID-19 la clinicile din România. Lista cu prețurile actualizate

Argeșean amendat pentru că oferea spre închiriere șezlonguri


Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, împreună cu jandarmi argeșeni și un reprezentant al Apelor Române, au acționat pe raza comunei Budeasa, ocazie cu care au identificat un bărbat de 70 de ani, din aceeași localitate, care oferea spre închiriere șezlonguri.
Argeșeanul a fost amendat cu suma de 3000 de lei, totodată fiind dispusă măsura complementară de confiscare a sumei de 16 lei.
De asemenea, cele 9 persoane aflate în zonă au fost atenționate cu privire la respectarea recomandărilor cu specific medical și a nomelor legale pentru prevenirea infectărilor cu coronavirus. 


CITEȘTE ȘI  ... (Video) Argeș - Măsuri în carantină! Declarația prefectului Emanuel Soare

 

 

Vă amintim că puteți sesiza și dumneavoastră neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară la linia telefonică TELVERDE- 0800800165. În același timp, Instituția Prefectului face apel către argeșeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.