LUNI, LA CENTRUL CULTURAL MIOVENI: „Ultima noapte de dragoste” și „Ecaterina Teodoroiu”

Luni, 26 noiembrie, sunteți invitați la Centrul Cultural Mioveni, acolo unde vor avea loc două proiecții de film. Sunteți așteptați în sala de spectacole la ora 13:00, respectiv la ora 18:00.

- ora 13.00 - „Ultima noapte de dragoste” 
- ora 18.00 - „Ecaterina Teodoroiu”.


„Ultima noapte de dragoste” este un film regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu inspirat din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război ”(1930) al scriitorului român Camil Petrescu. Rolurile principale sunt interpretate de Vladimir Găitan, Joanna Pacuła, Sergiu Nicolaescu și Sebastian Papaiani.Filmul este alcătuit din două părți separate: partea I-a (Ultima noapte de dragoste) are 47 de minute, iar partea a II-a (intitulată Întîia noapte de război) 53 de minute.

„Ecaterina Teodoroiu” este un film regizat de Dinu Cocea după un scenariu de Mihai Opriș și Vasile Chiriță. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Stela Furcovici, Ion Lupu, Mihai Mereuță, Ion Caramitru, Amza Pellea și Ilarion Ciobanu.Filmul relatează participarea tinerei eroine Ecaterina Teodoroiu (1894-1917) ca voluntar în luptele din Primul Război Mondial.
Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Argeș și este finanțat de Ministerul Culturii.

Intrarea este liberă!