Luni, angajaţii Dacia primesc 1.450 lei primă de Paști

Sărbătorile pascale înseamnă, pentru salariații de la Dacia, și acordarea de prime. După ce mulți au fost trimiși în șomaj tehnic fie din cauza pandemiei, fie a crizei componentelor, un plus la salariu este  mai mult decât bine-venit.

„Am stabilit calendarul de plăți. Se va acorda o sumă brută de 30% din salariul mediu pe societate, care înseamnă 1.826 lei, din care acordăm în avans o sumă netă de 1.450 lei, pe data de 26 aprilie. Recalcularea elementelor fiscale se face la lichidarea lunii respective.”, ne-a declarat liderul sindical SAD, Viorel Ungureanu. 

 


 500 lei pentru cei care revin mai devreme cu o săptămână din remontul din august


Deoarece producția uzinei a fost blocată de lipsa componentelor electronice, comenzile nu au mai putut fi onorate la timp. Pentru a recupera, conducerea Uzinei Dacia a venit cu propunerea unui stimulent.

„Noi am stabilit în decembrie ca remontul din august, concediul colectiv, să fie de 4 săptămâni. A venit însă acea criză a componentelor și am rămas în urmă cu comenzile. Astfel, administrația a venit cu propunerea de a acorda o bonificație de 500 lei pentru cei care sunt dispuși să revină la Uzină cu o săptămână mai devreme, pentru că este nevoie să fabricăm automobile. Dacă oamenii înțeleg nevoia de a onora comenzile, remontul care începe pe 2 august se va termina cu o săptămână mai devreme. Deocamdată, sunt discuții în derulare și nu pot să spun câți au fost de acord cu scurtarea remontului.”, ne-a mai explicat liderul SAD, Viorel Ungureanu. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta