Luminiţa Ioana: ”Nu cred în mitul femeilor puternice şi singure”

Agilă, dedicată profesiei şi familiei, dornică să ajute şi să ofere sprijin atunci când i se cere sau situaţia o impune. Avocatul Luminiţa Ioana s-a remarcat ca prima femeie care, după un secol şi jumătate de dominaţie a bărbaţilor la nivelul conducerii Baroului Argeş, a câştigat funcţia de decan. Asta se întâmpla în 2015, iar în 2019 a fost reconfirmată pe funcţie, votul primit din partea avocaţilor din Baroul Argeş venind ca o încununare a eforturilor şi a respectării obiectivelor stabilite în primul său mandat. Este de părere că, dacă pui suflet în ceea ce faci, nimic nu este greu, aşa că a aplicat această reţetă şi ca decan. A reuşit să obţină drepturile colegilor săi şi să le ofere sprijin atunci când i s-a cerut, prin demersurile întreprinse alături de consilierii săi din conducerea Baroului Argeş. A dovedit că decanul este un manager care, dacă ştie să îşi coordoneze membrii consiliului, prin implicarea fiecăruia se va reuşi atingerea ţintelor propuse pentru corpul avocaţilor. Ca avocat, acţionează mai mult pe latura civilă şi, aşa cum mărturiseşte, în fiecare caz al său pune şi suflet, iar veştile bune pe care le dă clienţilor sunt cea mai mare şi valoroasă recompensă a sa.  
Este de părere că o femeie are avantajul, dacă se poate spune aşa, că are o putere de muncă şi de organizare mult mai mari decât un bărbat.

„În  rest,  nu  se  poate  vorbi  de  existenţa vreunui  avantaj,  pentru  că,  deşi  spunem  că   emanciparea  femeii este evidentă în societatea modernă, la  momentul preluării  unei  funcţii, femeia   este  privită cu aceeaşi neîncredere. Şi, foarte important, este ca lângă fiecare femeie care  reuşeşte să conducă într-o asemenea funcţie să fie un bărbat care să o  înţeleagă, să o sprijine, să îi dea linişte şi putere. Nu cred în mitul femeilor   puternice şi singure.”, adaugă decanul Baroului Argeş, Luminiţa Ioana. 


Ca model, o alege pe regina Maria.

„Am  admirat întotdeauna  personalitatea reginei  Maria a României, care a ştiut ca, sub straiele  feminităţii şi frumuseţii sale, să fie un lider care a condus determinant destinul ţării noastre, care a iubit ţara noastră până la sacrificiu şi care spunea, atât de dulce, «Un gând frumos poate fi ca o biserică în care omul îşi odihneşte sufletul».”, argumentează avocatul Luminiţa Ioana.