Ludovic Orban : „Vom introduce obligația portului măștii în toate județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51. Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori. Atașate aveți Hotărârea CNSU numărul 51 din 2 noiembrie 2020 și lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat.

Premierul Ludovic Orban anunțase că CNSU va dezbate în ședința de luni seara o astfel de propunere.

„Vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele, nu se mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie”, a declarat Ludovic Orban.

HOTĂRÂREA CNSU nr. 51

 

Sursa: digi24.ro