Alocaţiile copiilor nu se măresc

UPDATE,11 ianuarie:

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au discutat la Cotroceni, iar în urma discuţiilor a rămas stabilit că până în vară cuantumul alocaţiei nu va fi modificat. Preşedintele şi premierul au discutat şi despre declanşarea alegerilor anticipate. Un scrutin înainte de termen, care să ducă la o majoritate clară în Parlament este o dorință expimată, în repetate rânduri, atât de partidul de la guvernare cât și de şeful statului.

Guvernul înceară să blocheze dublarea alocaţiilor pentru copii. Premierul Ludovic Orban spune că măsura cerută de PSD este populistă şi nu există bani pentru a o susţine. Aşa că proiectul de lege ar putea fi blocat. Orban spune că alocaţiile au crescut oricum de la 1 ianuarie, datorită unei legi iniţiate de PNL. 

CITEȘTE ȘI .... Dosarul accidentului în care a fost implicat Chițoiu- mutat de la Parchetul Judecătoriei Pitești (video)


Ludovic Orban, premierul României: Deci, practic, alocaţiile cresc de la 1 ianuarie. Asta trebuie să ştie toţi românii. Cresc cu 3,8%. Să impui o nouă dublare arată o lipsă de responsabilitate categorică din partea PSD. Fie atacăm la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă totuşi o creştere raţională a alocaţiilor pentru copii
 

 

 

Sursa: observator.tv