Ludovic Orban: Autostrada Sibiu-Pitești poate fi realizată în 5 ani dacă rămâne PNL la guvernare

Într-un interviu acordat Hotnews, premierul Ludovic Orban a declarat că autostrăzile Comarnic- Braşov şi Sibiu-Piteşti pot fi realizate în cinci ani, dacă rămâne PNL la guvernare. Prima ar urma să fie realizată cu bani de la buget, iar pentru cealaltă Sibiu-Pitești ar putea să fie cerute fonduri europene.

Întrebat de Hotnews dacă autostrada Comarnic-Braşov va fi realizată în cinci ani, Ludovic Orban a răspuns „Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil şi pentru Sibiu-Piteşti".  

În ceea ce priveşte Sibiu-Piteşti, premierul susţine că a fost un "fakenews că CE opreşte finanţarea pentru tronsoanele autostrăzii Sibiu- Pitești. E o minciună gogonată”.  

„Până la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie în privinţa autostrăziiComarnic- Braşov. Cred că trebuie făcută pe finanţare din buget, nu pe PPP. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate şi pornită licitaţia şi finanţată din buget. Asta e soluţia mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1.   Dacă mă întrebaţi pe mine care este punctul meu de vedere eu cred că nu are rost să ne complicăm într-un PPP, acolo trebuie să-l facem pe buget. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate, că studiul de fezabilitate e un pic mai vechi, revizuirea nu înseamnă, după părerea mea, schimbarea soluţiei tehnice, ceea ce înseamnă o durată mai scurtă de revizuire a studiului de fezabilitate şi să dăm drumul la licitaţie şi să finanţăm din buget. Asta este decizia mea, care e cea mai simplă, controlezi cel mai bine toţi paşii procedurali”, a spus Orban.