Lucrări importante la Ţiţeşti. Se asfaltează drumurile deteriorate la introducerea reţelei de canalizare

Coronavirusul şi toată panica pe care a adus-o cu sine nu au făcut să stea timpul în loc, iar majoritatea administraţiilor locale, pe lângă luarea măsurilor de reducere a răspândirii virusului, îşi continuă şi proiectele de investiţii. Asta se întâmplă şi în comuna Ţiţeşti. Săptămâna trecută, au fost demarate lucrările în teren la proiectul ce are ca obiectiv „protejarea albiei pârâului Valea Mănăstirii în trei zone prin montarea de gabioane”. După cum ne-a declarat primarul Gheorghe Savu, erau necesare aceste soluţii de protecţie a malului, deoarece, în ultimii ani, din cauza precipitaţiilor abundente, au fost afectate gospodăriile, iar drumul principal stă să se surpe din pricina unei alunecări de teren. 


Un alt proiect vizează drumul DC 83, sat Valea Stânii.

„Pe drumul DC 83 din satul Valea Stânii vom turna covor asfaltic pe o porţiune de 2 km, pentru a repara deteriorările generate de introducerea reţelei de canalizare, etapa a II-a.”, ne-a explicat primarul Gheorghe Savu.

Această etapă de extindere a canalizării a constat în introducerea de conducte pe 25 km, investiţia fiind realizată cu bani din bugetul local. Acum se remediază porţiunile de drum afectate de lucrările la canalizare.

„Tot ca urmare a acestei lucrări, am refăcut trotuarele şi canalizarea, pe o lungime de 3 km, la DN 73 şi sperăm ca în maximum 2 săptămâni să facem recepţia şi aici.”, a completat primarul Gheorghe Savu. 


Ca lucrări în derulare, primarul comunei Ţiţeşti a enumerat asfaltarea de pe DC 84, pe o lungime de 1,5 km.

„O parte din bani sunt din fonduri europene, pe GAL Topoloveni, o parte din bugetul local. Lucrarea a fost adjudecată de Drum Construct Logistik, care elaborează proiectul, urmând ca în maximum două luni, după finalizarea proiectării, să se demareze execuţia.”, ne-a mai declarat Gheorghe Savu. 


Au fost finalizate şi lucrările de la Şcoala I – IV Ţiţeşti, urmând ca recepţia să fie făcută în maximum o săptămână. În următorul an şcolar, unitatea de învăţământ va oferi celor ce îi trec pragul, o nouă sală de clasă, cancelarie pentru dascăli şi grup sanitar în incinta şcolii, ce este compartimentat pe trei categorii: băieţi, fete şi cadre didactice. 

 


 
 Măşti şi mănuşi distribuite gratuit pentru vârstnici


La nivelul comunei, Primăria Ţiţeşti are în vedere şi luarea de măsuri pentru a limita răsândirea COVID 19. Astfel, săptămânal, până la ridicarea stării de urgenţă, va derula operaţiuni în vederea dezinfectării străzilor şi a spaţiilor publice. În plus, săptămânal, persoanele trecute de 65 de ani primesc un set cu mască şi mănuşi, pe care să le folosească la scurtele ieşiri deteminate de procurarea celor necesare. De asemenea, persoanelor vulnerabile, aflate în izolare, le-au fost oferite pachete cu alimente.