Lucrări de investiţii la două lăcaşuri de cult din Berevoești

În primele 4 luni ale anului, două lăcaşuri de cult din comuna Berevoeşti au beneficiat de lucrări de consolidare şi modernizare. În aprilie, a fost finalizat proiectul de consolidare, reabilitare şi modernizare ce a vizat biserica din satul Ungureni.

„Trebuia să ne bucurăm împreună de sfințirea bisericii, însă, din cauza situației foarte grele prin care trecem, nu a fost posibil acest lucru. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestui obiectiv de investiții foarte important pentru comunitatea noastră, Înaltpreasfinţitul Calinic, arhiepiscop al Argeşului și Muscelului, preoților, preşedintelui CJ Argeş, Dan Manu, și Consiliului Local!”, este mesajul transmis de către primarul Florin Proca la încheierea lucrărilor.

La începutul primăverii s-a încheiat şi investiţia ce a vizat lăcaşul cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” – Biserica Valea Satului. Pentru enoriaşii acestei parohii, a fost amenajat un grup sanitar modern cu hol, chiuvetă și două cabine, gresie, instalații sanitare, tâmplărie termopan, canalizare şi izolaţie termică. 


Pentru accesul credincioşilor, în curtea bisericii s-au construit alei pietonale betonate în jurul lăcașului de cult. De asemenea, s-au efectuat reparații și zugrăveli la fațadă și soclu, s-a revopsit tâmplăria și sageacul. S-a executat împrejmuirea cimitirului și a lăcașului de cult pe latura de sud-est - gard cu fundație din beton armat și elevație din zidărie, acoperit cu țiglă și porți metalice. 
Obiectivul principal al autorității locale a fost de a asigura condiții moderne pentru enoriașii acestui lăcaș de cult, și nu numai, pentru a contribui la libera exprimare a convingerilor religioase și pentru cinstirea memoriei înaintașilor.