LOVITURĂ DIICOT PITEȘTI - pagubă de peste 4 milioane lei pentru clienţii SSIF

Procurorii DIICOT Piteşti au reţinut două persoane pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi manipularea pieţei de capital.

Potrivit unui comunicat DIICOT, Ştefan Terziu şi Andrei Terziu sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, manipulare a pieţei de capital, spălarea banilor, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic.

CITEȘTE ȘI ... ACUM! S-a stabilit data la care ne vom alege parlamentarii

Se pare că, în perioada 2008 - 2012, Ştefan Terziu, în calitate de agent delegat de servicii şi investiţii financiare, aflându-se în raporturi de colaborare cu o Societate de Servicii şi Investiţii Financiare (SSIF), a constituit un grup infracţional organizat, împreună cu Andrei Terziu şi Elena Gabriela Neagu, grup care a avut ca obiectiv, în principal, inducerea în eroare şi păgubirea clienţilor societăţii de investiţii financiare, precum şi practici de manipulare a pieţei de capital.

Mecanismul infracţional dezvoltat de Ştefan Terziu a constat în deposedarea victimelor de acţiuni sau de bani prin tranzacţionarea repetată a acţiunilor, fără să existe dispoziţia prealabilă şi scrisă a titularilor acestora, în scopul creşterii artificiale a valorii unor instrumente financiare neatractive pentru piaţă, urmată de însuşirea contravalorii acţiunilor din conturile create exclusiv cu acest scop.

CITEȘTE ȘI ... LACRIMI ȘI DURERE! Doi frați, victime într-un tragic accident! Unul a decedat, celalalt e în stare foarte gravă!

Totodată, procurorii spun că inculpaţii au indus în eroare persoanele vătămate pe care le-au determinat să încheie procuri în formă autentică prin intermediul cărora erau împuterniciţi să le reprezinte în faţa instituţiilor financiare, inclusiv să deschidă conturi bancare şi să efectueze operaţiuni pe aceste conturi.

Prejudiciul produs este de peste 4 milione de lei.

Astăzi, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

CITEȘTE ȘI ... Argeșeanul George Șovu, părintele ”LICEENILOR”, s-a stins din viață!

Terziu Ştefan este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, manipulare a pieţei de capital, spălarea banilor, înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și instigare la fals informatic.

Terziu Andrei este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la manipularea pieţei de capital, spălarea banilor, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic şi constituirea unui grup infracţional organizat.

 

Inculpații reținuți vor fi prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţerii BCCO, având suportul Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).