Locuitorii din Corbi - Păstrători de tradiție

Tablou impresionant pe străzile orașului Mioveni. Costume așa cum se purta odinioară, unele de zi cu zi, altele de petrecere, au fost purtate de participanți, de la copii de-un an, la octogenari. 

Peste 4000 de oameni au participat la Ziua Națională a Portului Tradițional, o manifestare sărbătorită în România din anul 2015.


Cu mic, cu mare, câțiva reprezentanți ai comunei Corbi au fost prezenți la evenimentul de duminică, sărbătorind la Mioveni Ziua Națională a Portului Tradițional.

”Timid, oameni iubitori de frumos au început să se înveșmânteze în portul strămoșilor la diverse sărbători. Însă, pe lângă confecționarea și purtarea costumului popular, trebuie să ne "înveșmântăm" și cu o cultură a lui, cu semnificația lui spirituală și istorică, înțelegând că el reprezintă chintesența a ceea ce strămoșii au trăit și simțit. Straiele populare sunt martore tăcute, dar mărturisitoare ale credinței și pietății poporului nostru, dar și a dragostei lui pentru tot ce este frumos, curat și înălțător!
#noipastramtraditia
#RomaniadelaArges