(VIDEO ) Jandarmeria s-a mobilizat de la prima oră in zona Campulung

UPDATE: 7 aprilie , ora 10:00

Jandarmeria s-a mobilizat de la prima oră in zona Campulung, anunță reprezentanții Prefectului Argeș.

În această dimineață Prefectul Emanuel Soare s-a deplasat în zona de nord a județului, unde de ieri a dispus suplimentarea forțelor de ordine.
La acțiunea de azi participă jandarmi din cadrul Detașamentului 1 mobil si din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova.

Prefectul a anunțat, că de azi, se va înregistra o prezență crescută a forțelor de ordine în comunitățile cu cetățeni întorși din străinătate.

“Nimeni nu iese și nimeni nu intră în localitatea Godeni, în afară de cei care respectă condițiile din ordonanțele militare. Am rugat autoritățile locale să se implice, să vorbească cu cetățenii, să le recomande să stea în casă.
În zona Câmpulung, începând de azi, am delegat o mare parte a forțelor Jandarmeriei Argeș, pentru a verifica dacă cetățenii respectă regulile. Am avut multe semnale din partea locuitorilor Câmpulungului că, pe de o parte, autoritățile locale nu se implică așa cum ar trebui și, pe de altă parte, că cetățenii sunt indisciplinați. Echipaje mixte, ale Poliției și Jandarmeriei, vor patrula prin oraș și nu vor permite  nicio încălcare a ordonanțelor militare. Suntem în situație de urgență, nimeni nu este mai presus de lege. Persoanele care s-au întors în țară trebuie să înțeleagă că în România, în special în județul Argeș, trebuie să respecte niște reguli și noi vom depune toate eforturile necesare să-i convingem că trebuie respectate. Vom lua toate măsurile pentru ca în Argeș să avem un număr mic de persoane infectate și să protejăm populația”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

 

Polițiștii și jandarmii argeșeni vor verifica de azi cu foarte mare vigilență respectarea ordonanțelor militare, o atenție deosebită primind comuna Godeni și municipiul Câmpulung, unde s-a înregistrat zilele trecute o creștere a cazurilor de infectați cu COVID-19.

 

Cu puțin timp în urmă, autoritățile argeșene au anunțat închiderea localității Godeni, devenită un focar de infecție în ultimele zile. Decizia a fost luată în comitetul pentru situații de urgență.
Pacientul zero pare să fi fost un șofer care face curse internaționale, dar cea care a contribuit decisiv la valul major de îmbolnaviri este angajata de la Lear care a folosit mijloace de transport în comun, a lucrat în colectivitate și a intrat în contact cu foarte multă lume.Situația a fost agravată de organizarea unui parastas, "eveniment" în cadrul căruia a participat un număr nepermis de mare de persoane și de unde a bubuit efectiv infecția.  

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 în România | Bilanțul morților ajunge la 168

 

Prefectul de Argeș: ”De mâine muscelenii vor vedea ce trebuie să înțelegem prin spiritul și litera ordonanțelor militare!”


Principalele măsuri prezentate de autorități sunt:

- Prezența permanentă a echipajelor de poliție la toate intrările/ieșirile din localitatea GODENI. Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanțelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate și întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepții și nici abateri.
- Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19 în CÂMPULUNG se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, începând cu ziua de mâine.
- La CÂMPULUNG a fost evidențiat faptul că cetățenii trebuie să poarte măști de protecție în locurile aglomerate.

 


”Mâine dimineață muscelenii vor vedea, la fața locului, ceea ce trebuie să înțelegem că sunt ”spiritul și litera” ordonanțelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID 19.

Insist asupra înțelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeșului este responsabil pentru modul în care înțelege să respecte regulile stabilite prin ordonanțele de urgență, iar cetățenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înțeleagă că legile și regulile nu sunt opționale, ci obligatorii pentru toți.”, este mesajul prefectului Emanuel Soare.

 

Prefectul județului Argeș a impus aceste măsuri după ce autoritățile locale de la care se asteptau propuneri de acest gen, în urma ședințelor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (CSLU) au ezitat în a le înainta, venind cu soluții mai... populare.

”Autoritățile locale din zona Câmpulung au întrunit comitetele locale pentru situații, de urgență, la recomandarea prefectului, și au transmis măsurile propuse către prefectură.

La Câmpulung, a fost evidențiat faptul că cetățenii trebuie să poarte măști de protecție în locurile aglomerate, împreună cu solicitarea de a se închide localitățile Godeni și Bughea de Jos. (!)

La Godeni, s-a stabilit faptul că se va verifica, cu o mai mare strictețe, respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, s-a limitat programul de activitate al magazinelor, s-a stabilit obligativitatea purtării măștilor de protecție, dezinfectarea periodică a străzilor și a zonelor de intrare a instituțiilor publice. (!)

No comment!”, a mai aratat seful administratiei judetene in mesajul domniei sale catre stucturile mass media.