Localități din Ilfov propuse pentru carantinare. Cum se va circula pe DN1

Update:

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 21.11.2020, ordinele de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru urmăroarele localități din județul Ilfov:

- orașul Otopeni;

- orașul Măgurele și satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju;

- comuna Corbeanca și satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș;

- orașul Popești-Leordeni;

- comuna Dobroiești și satele aparținătoare Dobroești și Fundeni;

- comuna Mogoșoaia;

Carantina intră în vigoare astăzi, 21.11.2020, de la ora 22:00

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov urmează să aprobe propunerea de carantinare a localităților Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni, din jurul Bucureștiului.

Localităţile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni din judeţul Ilfov ar putea intra de sâmbătă seara, de la ora 22:00, în carantină.

Vineri, DSP Ilfov a solicitat în mod oficial și carantinarea localităților Corbeanca, Mogoșoaia, Măgurele, Popești Leordeni, Otopeni și Dobroiești. Ca să intre în vigoare, măsura trebuie aprobată de INSP, de Comitetul județean și apoi şi de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Vineri seară a avut loc şedinţa CJSU şi s-a înaintat propunerea de carantinare zonală, a anunţat prefectul sâmbătă dimineaţă.

″În Otopeni va fi instituită o procedură de verficare ca să nu se blocheze traficul pe DN1. Va fi asigurată verificarea pe străzile laterale”, a precizat Daniel Zamfir, prefectul judeţului Ilfov, la Ştirile ProTV ale dimineţii.

Dacă va fi aprobată, carantinarea ar putea intra în vigoare de sâmbătă seara.


Sursa: stirileprotv.ro