Livia Trancă:”O femeie are o disponibilitate mai mare de a lucra în echipă pentru a-și atinge scopurile!”

Se numără printre oamenii norocoși care și-au putut construi o carieră din pasiunea lor. În cazul avocatei Livia Trancă, această pasiune o reprezintă dreptul. Dincolo de atracția profesională față de acest domeniu, în rețeta reușitei sale ca avocat se mai adaugă câteva trăsături extrem de importante: seriozitatea demonstrată de-a lungul anilor de experiență, atitudinea deschisă, ancorarea în realitățile justiției și dorința de autoperfecționare continuă. Fiecare dintre aceste trăsături personale are utilitatea și rolul ei în atingerea obiectivului de a-și proteja clienții cât mai eficient, cât mai corect, cât mai aplicat. Este absolventă a Facultății de Drept din Sibiu, cu specializare în drept penal, drept procesual penal, criminologie și criminalistică. Are două supraspecializări de tip masterat în științe penale și în medierea conflictelor în dreptul civil.

Din anul 2002, profesează ca avocat în Baroul Argeș asigurând consultanță generală în drept penal și asistență juridică în penal, civil și dreptul muncii. Cu 18 ani de experiență și sute de dosare gestionate ca apărător, Livia Trancă este considerată un profesionist. Ca reprezentantă a sexului frumos, bifează, dincolo de o carieră satisfăcătoare, o evoluție personală bazată pe deschidere, dinamism, implicare publică și socială, creativitate și o atitudine proactivă. Cu alte cuvinte imaginea unei femei despre care, în societatea argeșeană, se poate spune că îmbrățișează succesul. În ceea ce privește atributele necesare pentru această postură, Livia Trancă susține că pe primul loc se află capacitatea femeilor de a fi organizate:

„Mai mult, o femeie aflată într-o funcție de conducere are un spirit de inițiativă mult mai dezvoltat decât cel al colegilor bărbați, precum și o disponibilitate mai mare de a lucra într-o echipă pentru a-și atinge scopurile propuse”. 


Vorbind despre modele personale, avocata argeșeană o menționează în plan internațional pe fosta primă doamnă a Statelor Unite, Michele Obama, pentru devotamentul, caracterul și conduita ireproșabila pe care le-a avut și pe care le demonstrează în continuare față de cetățenii țării sale, dar și pentru sprijinul necondiționat pe care l-a acordat soțului ei în cei 8 ani de mandat la Casa Alba.

„O consider a fi o femeie extraordinară!”.

 

În plan național, Livia Trancă se raportează la doctorul Ana Aslan:

„Nu putem trece cu vederea contribuția extraordinară și inovatoare pe care a avut-o la dezvoltarea unui domeniu despre care foarte puțină lume cunoștea câte ceva, și anume geriatria. O consider un model pentru munca depusă și descoperirile deosebite pe care le-a avut în acest domeniu într-o perioadă în care informațiile erau foarte limitate!”.