Livia Trancă: Femeia în societatea actuală are un rol extrem de complex, trebuie să fie o eroină!

Când o doamnă îmbină pregătirea profesională solidă și tenacitatea cu atributele sufletești specifice sexului pe care îl reprezintă, atribute precum dedicarea, altruismul  și seriozitatea, dobândirea unui statut profesional admirat și respectat, nu mai pare un deziderat greu de atins. Constituie în acest sens un exemplu avocatul Livia Trancă, exponentă a generației tinere de doamne care își construiesc, în ultimii ani, cariere solide în justiția argeșeană, întemeiate pe orientarea spre nevoile clienților, dialogul deschis permanent cu aceștia și practicarea cu onoare și dedicare a profesiei de credință aleasă. Specializările universitare în Drept au reprezentat, pentru Livia Trancă, doar baza unei construcții profesionale la care a adăugat prafurile magice ale succesului: responsabilitatea, perseverența, adaptabilitatea și plăcerea de a lucra cu oamenii și pentru oameni. 

Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?

În primul rând, doamna avocat Paula Iacob, care a fost un om de o calitate umană și profesională deosebită. Când am avut onoarea să o cunosc personal, m-a impresionat profund prin coerenta juridică și calitatea umană. Menționez, de asemenea, pe doamna decan Luminița Ioana, un avocat și un om deosebit care se implică în toate activitățile profesiei, o persoană care mă uimește permanent prin multitudinea de activități sociale și profesionale marcate și pe care o admir pentru implicarea de care dă dovadă. 

Dați-mi exemplul unei lecţii de leadership pe care aţi învăţat-o de-a lungul carierei!

Activitatea profesională desfășurată de domnul avocat Dan Panțoiu senior, un specialist cu o experiență extraordinară!Admir profesionalismul cu care își apără fiecare client, atenția pe care o acordă fiecărei spețe și raționamentul juridic pe care îl formulează. În opinia mea, este unul dintre cei mai buni avocați pledanți pe care îi avem în materie penală.

Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?

Să fie consecventă, să fie bine pregătită și să nu înceteze niciodată să se dedice fiecărui caz! Să trateze totul cu multă seriozitate și profesionalism!

Cum definiţi rolul femeii în societate, raportat la vremurile noastre?

Unul extrem de complex. Trebuie să fie foarte bine pregătită profesional, dar și dedicată, în același timp, familiei sale.Trebuie să fie înțeleaptă și tolerantă, să fie un fel de eroină, un  profesionist, o soție și o mamă model!

Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?

Îmi doresc să scăpăm de pandemia care ne-a dat viața și activitatea peste cap. Îmi doresc să pot pleda fără a purta mască, fără un panou de plexiglas în față… Să ne revedem cu prietenii fără restricții, să putem sta la o terasă fără grija că ne-am putea îmbolnăvi! În plan profesional, îmi doresc să pot finaliza cât mai multe cauze favorabil, iar în plan personal, să fiu mai liniștită și să am mai mult timp liber pentru excursii și citit!