PROGNOZA METEO! Când scăpăm de ger și ninsori

În următoarele zile, vremea se va menține rece, fiind așteptate ninsori în majoritatea regiunilor. De duminică, valorile termice vor fi în creștere ușoară, urmând ca luni să se apropie de cele normale pentru această perioadă. 

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general închisă ziua și va deveni rece în majoritatea zonelor, mai ales noaptea când va fi ger în special în nord, nord-est și în centru. Cerul va fi variabil în extremitatea vest-nord-vestică, dar cu înnorări în restul teritoriului; în special în prima parte a zilei în Moldova vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu rafale de 60...65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Va mai ninge slab local în Transilvania și la munte și pe spații restrânse în Muntenia, Oltenia și sudul Banatului, iar intensificări ale vântului vor fi în sudul Olteniei, determinând transport de zăpadă, precum și în Dobrogea. Pe timpul nopții, cerul va deveni parțial noros, probabilitatea de ninsoare va diminua, iar vântul va fi mai intens în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade, iar cele minime de sâmbătă dimineața între -13 și -3 grade, mai scăzute, până în jurul a -18 grade, local în Moldova și estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi rece, geroasă dimineața cu precădere în nord-nord-est și în centru, iar noaptea local în centru, sud și est. În regiunile din vest, nord și centru, vor fi înnorări și local și temporar va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la parțial noros și doar trecător va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste unde va viscoli sau va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 1 grad, iar cele minime în general între -13 și -2 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În majoritatea regiunilor valorile termice vor fi în creștere ușoară față de intervalul precedent, dar în centrul, sudul și estul țării vremea se va menține mai rece decât în mod normal, local geroasă în primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud și sud-est și va avea înnorări persistente în restul teritoriului. În vest, nord-vest și local în centru, temporar va ninge, în general slab cantitativ, dar treptat în Banat și Crișana vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor continua să crească ușor și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar pe arii restrânse și sub formă de lapoviță și ploaie. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va avea intensificări la munte, iar local și la cote mai reduse și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -7 și 1 grad.

DE MARTI PANA JOI Regimul termic va fi caracterizat de valori în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei. Temporar vor mai fi precipitații slabe, în special în nordul și centrul țării.