UPDATE: INFORMARE METEO! Ce se întâmplă din această noapte cu vremea

UPDATE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ninsori, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei, valabilă în intervalul 09 ianuarie, ora  22 – 11 ianuarie, ora 12.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.
În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.
Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55...65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, transmite ANM.

Meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru următoarele zile. Vremea se va menţine rece în majoritatea regiunilor, cu valori termice ce vor oscila între zero şi -5 grade pe durata zilelor, respectiv între zero şi -14 grade pe timpul nopţilor, iar precipitaţiile sub formă de ninsoare vor continua să-și facă simțită prezența, reiese din prognoza de specialitate, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Totodată, meteorologii anunță că până vineri va ninge puternic în toată țara, iar temperaturile se vor menține sub media acestei perioade. 

„Va fi un strat nou de zăpadă. În Crişana, stratul ar putea atinge 5-10 cm, poate chiar mai mult în munţii Apuseni. De miercuri seară, ninsorile vor fi de interes pentru partea sudică, centrală şi estică a ţării.
Până vineri aşteptăm ninsori pe suprafeţe destul de extinse, iar stratul de zăpadă nou depus poate fi consistent în Moldova sau în Muntenia. În Dobrogea vorbim şi despre ploi sau lapoviţă astfel încât există riscul formării de polei”,
atenţionează meteorologul ANM Mihăiţă Huştiu, conform observator.tv.